Τη δημιουργία ΚΔΑΠ στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού ανέθεσε ο Η. Αποστολόπουλος στον ΔΟΚΜΕΠΑ
Κοινωνία

Τη δημιουργία ΚΔΑΠ στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού ανέθεσε ο Η. Αποστολόπουλος στον ΔΟΚΜΕΠΑ

Ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος του συνδυασμού «Μαζί για την πόλη μας», ανέθεσε στον Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Μέριμνας & Προσχολικής Αγωγής (ΔΟΚΜΕΠΑ) τη δημιουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ).

Ο ΔΟΚΜΕΠΑ, ο οποίος ήδη έχει συμμετοχή μέσω των παιδικών σταθμών στο πρόγραμμα «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΖΩΗΣ», προχωρά στην ίδρυση, για πρώτη φορά, Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων του ΕΣΠΑ, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΟΚΜΕΠΑ, Χρύσα Παρίση, αναφέρει σχετικά με τα ΚΔΑΠ:

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης είναι χώροι που προσφέρουν χαρά και διασκέδαση, αλλά και σωματική, συναισθηματική, νοητική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Σκοπός τους είναι να παρέχουν παιδαγωγικές δραστηριότητες ποιοτικές και δημιουργικές, ατομικές ή ομαδικές, να γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο ενός παιδιού, αλλά και να βοηθήσουν συγχρόνως και τους γονείς που εργάζονται.

Οι ηλικίες των παιδιών που γίνονται δεκτά σε ένα ΚΔΑΠ κυμαίνονται από 5 έως και 12 ετών. Επίσης, σε ένα ΚΔΑΠ μπορούν να γίνουν δεκτά και παιδιά με ελαφριάς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα.

Τα ΚΔΑΠ λειτουργούν εκτός σχολικού ωραρίου, αλλά τις περιόδους, όπως Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι συνεχίζουν τη λειτουργία τους σε πρωινά τμήματα ανάλογα με τον εσωτερικό τους κανονισμό.

Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε στους γονείς, τη δυνατότητα να μπορούν να στέλνουν τα παιδιά τους σε πρότυπους χώρους, όπου, με ασφαλή και δημιουργικό τρόπο θα τους προσφέρονται υπηρεσίες υψηλού επιπέδου από εξειδικευμένους συνεργάτες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet