Υποτροφίες από το ΕΑΠ σε ειδικές κοινωνικές ομάδες που διαμένουν σε Παπάγο και Χολαργό
Κοινωνία

Υποτροφίες από το ΕΑΠ σε ειδικές κοινωνικές ομάδες που διαμένουν σε Παπάγο και Χολαργό

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού ενημερώνει το κοινό για τη χορήγηση υποτροφιών φοίτησης στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).

Η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας με το ΕΑΠ, σύμφωνα με το οποίο προσφέρονται δωρεάν 17 θέσεις φοίτησης (οκτώ Προπτυχιακά, ένα Ειδικό Πρόγραμμα Σπουδών, 51 Μεταπτυχιακά Προγράμματα», καθώς και 352 μεμονωμένες θεματικές ενότητες, η έναρξη των οποίων θα γίνει τον Οκτώβριο του 2021.

Δικαιούχοι των ανωτέρω υποτροφιών είναι:

  1. Άτομα που ανήκουν στην κοινωνική ομάδα Ρομά, που διαβιούν σε συνθήκες που παραπέμπουν σε κοινωνικό αποκλεισμό, καθώς και Διαμεσολαβητές Ρομά.
  2. Άστεγοι.
  3. Πρώην φιλοξενούμενοι ή φιλοξενούμενοι δομών παιδικής προστασίας, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν υπερβεί το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Οι υποψήφιοι, που ανήκουν στην κοινωνική ομάδα Ρομά, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής, μέσω του Παραρτήματος Ρομά ή Κέντρου Κοινότητας και να επισυναφθεί:

  • Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον Δήμο.
  • Για τους Ρομά διαμεσολαβητές, βεβαίωση της ιδιότητάς τους, από τον αρμόδιο φορέα στον οποίο παρέχουν υπηρεσίες διαμεσολάβησης.

Οι ωφελούμενοι, λόγω αστεγίας, θα πρέπει να έχουν καταγραφεί από Δήμο ή από κέντρο φιλοξενίας αστέγων τουλάχιστον μια φορά τα τελευταία τρία έτη, πριν από την υποβολή της αίτησης, έως σήμερα και να έχουν λάβει ή να λαμβάνουν σχετικές υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης από δημόσια δομή ή φορέα κοινωνικής μέριμνας και στήριξης.

Για την απόδειξη αυτού, θα πρέπει  μαζί με την αίτηση να υποβληθεί:

  • Βεβαίωση αστεγίας από Δήμο.
  • Βεβαίωση από Δομή φιλοξενίας ή ξενώνα αστέγων.
  • Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό μπορεί να αποδείξει παρούσα ή παρελθούσα κατάσταση αστεγίας.

Οι πρώην φιλοξενούμενοι δομών παιδικής προστασίας ή φιλοξενούμενοι δομών παιδικής προστασίας, θα πρέπει να έχουν υπερβεί το 18ο έτος της ηλικίας τους και θα πρέπει μαζί με την αίτηση να υποβληθεί:

  • Βεβαίωση της δομής παιδικής προστασίας στην οποία φιλοξενήθηκαν ή φιλοξενούνται.
  • Οποιοδήποτε άλλο έγγραφο μπορεί να αποδείξει τη φιλοξενία.

Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους, δηλώνοντας έως δύο θεματικές ενότητες, αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, μέχρι και τις 31/8/2021, στις 12 το μεσημέρι

Για περισσότερες πληροφορίες και τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση πατήστε: https://www.eap.gr/2021/07/30/prosfora-35-theseon-programmata-spoydon/ 

Πληροφορίες στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παπάγου-Χολαργού, Λ. Περικλέους 55, όροφος 1ος, 2ος, τηλ. αριθμοί επικοινωνίας: 213 2002874/873/899, email: [email protected].

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet