Χολαργός: Είδαμε τους τρομοκράτες που πυροβόλησαν το πρακτορείο του ΟΠΑΠ
Κοινωνία

Χολαργός: Είδαμε τους τρομοκράτες που πυροβόλησαν το πρακτορείο του ΟΠΑΠ

Αυτόπτες μάρτυρες μιλάνε για τη ληστεία της 21ης Οκτωβρίου η οποία ήταν η αρχή της εξάρθρωσης της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Δεν είχαν καταλάβει το παραμικρό οι κάτοικοι της γειτονιάς του Χολαργού στην οποία εξαρθρώθηκε νωρίτερα σήμερα η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα», σύμφωνα με τα λεγόμενα των ίδιων. 

Μάλιστα, ένας εκ των κατοίκων που μίλησαν στην κάμερα, ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της ληστείας ο τραυματισμός του ενός από τους δράστες λόγω του πυροβολισμού στην τζαμαρία, ήταν και ο λόγος που η αντιτρομοκρατική οδηγήθηκε στα ίχνη τους. 

Τόσο οι κάτοικοι γύρω από το σπίτι το οποίο η οργάνωση χρησιμοποιούσε ως γιάφκα, όσο και οι κάτοικοι γύρω από το πρακτορείο του ΟΠΑΠ, το οποίο είχαν ληστέψει τον Οκτώβριο, κάνουν λόγο για ήσυχη γειτονιά στην οποία πέρα από τη ληστεία της 21ης Οκτώβρη δεν είχε ξανασυμβεί τίποτα άλλο.

Έχουν μείνει άναυδοι με το περιστατικό και δεν μπορούν να το χωνέψουν και, μάλιστα, όπως λένε και οι ίδιοι νιώθουν ικανοποιημένοι και ασφαλείς βλέποντας τόση αστυνόμευση στην περιοχή τους, ωστόσο γνωρίζουν πως αυτό θα σταματήσει όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες.

«Δεν ξέρουμε ούτε τι κάνει ο διπλανός μας» 

«Δεν κατάλαβα τίποτα παρόλο που κάθε βράδυ πηγαίνω τα σκυλιά μου βόλτα. Δεν κατάλαβα απολύτως τίποτα. Δεν ξέρουμε, τελικά, τι κάνει ο διπλανός μας, τι να πω. Δεν είχα δει ποτέ τίποτα που να με ανησυχήσει, ούτε μαυροφορεμένους νεαρούς, τίποτα», λέει μία εκ των κατοίκων που μίλησε στις κάμερες. 

«Στις 21 Οκτωβρίου, στις 11 το βράδυ, ήμουν στο σπίτι και είχα ξαπλώσει να κοιμηθώ, μόλις άκουσα τον πυροβολισμό. Την άλλη μέρα το πρωί μου είπαν ότι δύο άτομα μπήκαν μέσα με καλάσνικοφ, πυροβόλησαν την τζαμαρία, τραυματίστηκε ο ένας, έπεσε το αίμα του και λόγω αυτού τους έπιασαν», περιγράφει ένας άλλος κάτοικος για τη νύχτα της ληστείας.

«Στις 21 Οκτωβρίου, τη μέρα της ληστείας, ήταν όλα ήσυχα και γύρω στις 11 η ώρα κλείναμε τα μαγαζιά μας. Μέχρι που σταμάτησε μια μαύρη μηχανή, κατέβηκαν δύο τύποι και ξαφνικά βλέπουμε από πίσω έναν σάκο που είχαν ένα καλάσνικοφ. Τους κοιτάμε εγώ και ένας υπάλληλος της απέναντι επιχείρησης λίγο διστακτικά, έριξαν την τζαμαρία, μπήκαν μέσα και μέσα σε δύο λεπτά είχαν τελειώσει όλα», λέει ένας νεαρός που διατηρεί μαγαζί στην περιοχή.

Όσο για τον εντοπισμό της γιάφκας, ο νεαρός λέει πως «είμαστε όλοι σοκαρισμένοι, γιατί αυτά τα περιστατικά χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, ειδικά σε μια φιλήσυχη γειτονιά».

«Δεν υπάρχει κανένα σοκ για εμένα. Με αυτά που βλέπουμε κάθε μέρα γύρω μας δεν μας σοκάρει πλέον τίποτα. Δεν είχα παρατηρήσει απολύτως τίποτα», αναφέρει ένας κύριος.

«Δεν πήρα χαμπάρι τίποτα. Τώρα έμαθα για τη γιάφκα. Η καλύτερή μας είναι εδώ με την αστυνομία να μας φυλάει», υποστηρίζει ακόμα ένας γείτονας. 

Πηγή: protothema.gr / Χρήστος Χατζησπύρου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet