«Χριστουγεννιάσματα & Καλαντίσματα» στο δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού
Κοινωνία

«Χριστουγεννιάσματα & Καλαντίσματα» στο δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού

Η πιο ελληνική χριστουγεννιάτικη παράσταση, τα «Χριστουγεννιάσματα & καλαντίσματα» που παίζεται για 13 χρόνια με μεγάλη επιτυχία, θα ανέβει στο δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός) την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 στις 17:30, για να ταξιδέψει το κοινό στα πιο μαγευτικά Χριστούγεννα.

«Χεριστουγεννιάσματα & καλαντίσματα» στο δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού

Καλικάτζαροι, έθιμα και κάλαντα απ΄ όλη την Ελλάδα, χορός και ζωντανή μουσική παρασύρουν τα παιδιά στην ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων όπως την είχε ερμηνεύσει ο λαός μας με όμορφα τραγούδια, χορούς και μαγικά ξόρκια!

Ο στόχος της παράστασης είναι να γνωρίσουν τα παιδιά, μέσα από ένα παραμυθένιο ταξίδι σε όλη την Ελλάδα και την παρέα ενός καλαντομάγου, τα Ελληνικά κάλαντα και τα έθιμα του δωδεκαημέρου όπως μας τα παρέδωσε, μέσα από τις συλλογές του ο λαογράφος μας, Νικόλαος Πολίτης.

Οι καλικάτζαροι, ο Άγιος Βασίλης ο Καππαδόκης, και τα ίδια τα έθιμα των Χριστουγέννων συνθέτουν μια χαρούμενη ιστορία γεμάτη χρώματα, μαγεία, και εκπλήξεις, που θα αγγίξει τα παιδιά του σήμερα.

Τα παιδιά θα δουν και θα ακούσουν ζωντανή μουσική από παραδοσιακά όργανα, φλογέρες, διάφορα κρουστά, ξυλόφωνα, μεταλλόφωνα κ.ά.

Είσοδος ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet