Θέρμανση χωρίς… εκπτώσεις και αναλώσιμα είδη για τα σχολεία ζητεί η Ένωση Συλλόγων Γονέων Παπάγου – Χολαργού
Φωτογραφία: kounoupi.gr
Κοινωνία

Θέρμανση χωρίς… εκπτώσεις και αναλώσιμα είδη για τα σχολεία ζητεί η Ένωση Συλλόγων Γονέων Παπάγου – Χολαργού

Η Ένωση Γονέων Παπάγου – Χολαργού αιτείται την κατάθεση και την ψηφοφορία ψηφίσματος στην ειδική συνεδρίαση του επικείμενου Δημοτικού Συμβουλίου της 16ης Νοεμβρίου 2022, με θέμα «Ο Δήμος Παπάγου- Χολαργού δεσμεύεται ότι θα εξασφαλίσει τα αναγκαία κονδύλια για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων από τις ανατιμήσεις σε λογαριασμούς ενέργειας και αναλώσιμα είδη, χωρίς καμία περικοπή σε ώρες ή μέρες λειτουργίας της θέρμανσης των σχολείων ή σε θερμοκρασία σε σχέση με την περσινή χρονιά, καθώς και αναλώσιμων ειδών, χωρίς καμία επιβάρυνση των γονέων και των ταμείων των Σχολικών Κοινοτήτων. Θα προβεί, επίσης, στις αναγκαίες ενέργειες προς την Πολιτεία ώστε να αυξηθεί η χρηματοδότηση στον Δήμο και να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια για την εύρυθμη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών».

Παράλληλα, εκφράζει την επιθυμία της προς την πρόεδρο του Σώματος να παραστούμε μέλη της στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να καταθέσουν το ψήφισμα και να απαντήσουν σε τυχόν ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων.

Μεταξύ άλλων η Ένωση Γονέων Παπάγου – Χολαργού αναφέρει:

Πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς το Δ.Σ. της Ένωσης επεδίωξε και πραγματοποίησε συνάντηση την 9/9/2022 με την εντεταλμένη σύμβουλο Παιδείας κ. Παρίση και τις Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας κ. Γκούμα και Δευτεροβάθμιας κ. Σουρανή κατά την οποία τέθηκαν από πλευράς μας ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Δήμου, όπως η καθαριότητα, η φύλαξη, οι τεχνικές εργασίες, τα αναλώσιμα, η κάλυψη εξόδων σε ρεύμα και θέρμανση.

Για το τελευταίο εκφράσαμε την έντονη ανησυχία μας εφόσον οι ανατιμήσεις πλέον είναι τεράστιες. Οι απαντήσεις που λάβαμε δεν μας καθησύχασαν, αφού και οι δύο πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών μάς ανέφεραν ότι οι λογαριασμοί του τελευταίου τριμήνου για το φυσικό αέριο των σχολείων ήταν όσο οι λογαριασμοί των δύο προηγούμενων ετών συνολικά και δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόβλεψη για την κάλυψη των ποσών που θα απαιτηθούν την τρέχουσα σχολική χρονιά. Επανήλθαμε ζητώντας συνάντηση με τον δήμαρχο στις 20/9/2022, με σκοπό να αποσπάσουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, την οποία μας αρνήθηκε, επικαλούμενος τις απαντήσεις από την εντεταλμένη σύμβουλο Παιδείας και τις προέδρους των Σχολικών Επιτροπών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet