KKE-KNE Παπάγου-Χολαργού: Να βάλουμε «lockdown» στην πολιτική της Ν.Δ. που θυσιάζει υγεία και δικαιώματα
Κοινωνία

KKE-KNE Παπάγου-Χολαργού: Να βάλουμε «lockdown» στην πολιτική της Ν.Δ. που θυσιάζει υγεία και δικαιώματα

Με αφορμή τις πρόσφατες διαδικτυακές συζητήσεις, που διοργάνωσε ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού με τους υπουργούς, Άδωνι Γεωργιάδη και Νίκη Κεραμέως, οι Οργανώσεις ΚΚΕ και ΚΝΕ Παπάγου-Χολαργού σημειώνουν ότι «οι αλεπούδες, όσο βολικά παζάρια τηλεσυζητήσεων και να επιλέξουν, όσο και να προσπαθήσουν να εμποδίσουν τις ενοχλητικές φωνές να ακουστούν, να ξέρουν ότι οι άνεμοι που σπέρνουν θα τις φέρουν αντιμέτωπες με θύελλες».

Ειδικότερα, τα μέλη του ΚΚΕ αναφέρουν τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου ο δήμαρχος Παπάγου Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, είχε καλεσμένο σε διαδικτυακή συζήτηση τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, μέλος και αυτός της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου αντίστοιχα, ο κ. Αποστολόπουλος είχε καλεσμένη σε διαδικτυακή συζήτηση την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μέλος και αυτή της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Θα αναρωτιόταν κάποιος τι πειράζει, είναι κακό να συζητάμε;

Φυσικά και όχι.

Απαγορεύεται στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να προσπαθήσουν να πείσουν για το «καλώς έχειν» των κυβερνητικών χειρισμών μέχρι σήμερα και να κουκουλώσουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για όσα ζει σήμερα ο λαός;

Θα ανησυχούσαμε εάν δεν τους βλέπαμε να προσπαθούν.

Δυστυχώς για τους εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, η πραγματικότητα που βιώνει καθημερινά ο λαός μας, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι μαθητές και οι φοιτητές δεν αφήνει πολλά περιθώρια να κρυφτεί ότι και σήμερα και την επόμενη μέρα προτεραιότητα της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα, στην πανδημία, στην οικονομική κρίση και στα Ελληνοτουρκικά, είναι η θωράκιση των συμφερόντων του κεφαλαίου και όχι βέβαια οι ανάγκες του λαού, που στενάζει από την αντιλαϊκή της πολιτική. Πολιτική που εφάρμοσαν πιστά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις (Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ).

«Εδώ και τώρα μέτρα προστασίας για το ασφαλές άνοιγμα και λειτουργία των σχολείων

Η κυρία Κεραμέως δεν κατάφερε να απαντησει σε κανένα από ερωτήματα που της έθεσαν οι εκπρόσωποι μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών. Πώς θα μπορούσε άλλωστε, όταν δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο για την ασφαλή και ποιοτική λειτουργία των σχολείων ούτε πριν και πολύ περισσότερο κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, το μόνο μέτρο που χρησιμοποιούν είναι το γενικό κλείσιμο των σχολείων. Παραβλέπουμε για την οικονομία της συζήτησης τις μάσκες αερόστατα, τα παγουρίνο δροσοσταλίδες, τις κουβέρτες και τα ανοιχτά παράθυρα καταχείμωνο.

  • Σε καμία φάση της πανδημίας, ακόμα και σήμερα, δεν προχωρούν σε γενικευμένα επαναλαμβανόμενα τεστ. Στο λύκειο του Παπάγου δεν έγιναν ποτέ. Στο 2ο-3ο Δημοτικό έκαναν μόνο στις επαφές των ασθενών. Μόλις τέσσερις ημέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων, το παράδειγμα κρούσματος στο 2ο Δημοτικό Χολαργού αποδεικνύει την ανάγκη διενέργειας δωρεάν μαζικών τεστ σε όλους τους φορείς της σχολικής κοινότητας.
  • Δεν προχωρούν σε διορισμούς δασκάλων και καθηγητών για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τμήματα με μικρότερο αριθμό μαθητών. Αντί αυτού μέσα στην πανδημία νομοθέτησαν τη δημιουργία τμημάτων 27 μαθητών. Στο 2ο Γυμνάσιο Χολαργού ενώ υπάρχει διαθέσιμη αίθουσα, διαθέσιμος καθηγητής επέλεξαν να αποσπάσουν τους καθηγητές για να καλύψουν κενά σε άλλα σχολεία. Μπορούν όμως να περηφανεύονται ότι στοίβαξαν 450 παιδιά στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού. Ως απάντηση στο δίκαιο αίτημα εκπαιδευτικών και γονιών για μείωση των μαθητών ανά τάξη, η υπουργός επικαλέστηκε ένα διάγραμμα του ΟΟΣΑ με συγκριτικά στοιχεία για τις χώρες μέλη του. Τα ίδια όμως ακριβώς στοιχεία αξιοποιεί και η έκθεση της επιτροπής Πισσαρίδη για να προτείνει παραπέρα αύξηση των μαθητών σε κάθε τάξη!
  • Το ζήτημα της καθαριότητας εξακολουθεί να μην λύνεται με μόνιμους διορισμούς, αλλά με μετακινήσεις προσωπικού, από άλλα κτήρια και οχτάμηνες συμβάσεις.
  • Περηφανεύονται για την τηλεκπαίδευση, αλλά ακόμα δεν έχουν εξασφαλιστεί οι προϋποθέσεις για την ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών σε αυτή. Όλη η λειτουργία επαφίεται στην ατομική ευθύνη των εκπαιδευτικών και την ατομική δυνατότητα κάθε οικογένειας. Ένα χρόνο μετά, τώρα τον Ιανουάριο του 2021 έρχονται και στον Δήμο μας τα τελευταία απαραίτητα tablet, χωρίς να είναι για όλα τα παιδιά ή έστω με κάποια κριτήρια.
  • Εν μέσω πανδημίας αλλάζουν πέντε μήνες πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια βάζοντας επιπλέον εμπόδια στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και καθιερώνουν ειδικό αστυνομικό τμήμα για τα πανεπιστήμια που παραμένουν εδώ και ένα χρόνο κλειστά.

Ούτε όμως και ο έτερος κυβερνητικός εκπρόσωπος κατάφερε να κάνει το μαύρο άσπρο.

«Να στηριχθεί το εισόδημα των μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων»

Το  επίδομα των 800 ευρώ τις πρώτες 45 μέρες του lockdown και τα μισοδανεικά της «επιστρεπτέας προκαταβολής», για όσους την πήραν, δεν μπορούν να καλύψουν την απώλεια του εισοδήματος και την αδυναμία κάλυψης και βασικών αναγκών των ίδιων και των οικογένειών τους. Το μόνο μέτρο που έχει να επιδείξει η κυβέρνηση είναι η μετάθεση μέρους των οφειλών για μετά το lockdown. Χιλιάδες ΕΒΕ βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο του λουκέτου. Ο νέος πτωχευτικός κώδικας θα επιταχύνει το ξεσπίτωμα χιλιάδων από αυτούς.

Ακόμα και αυτό το μέτρο της μείωσης των δημοτικών τελών είναι ζήτημα πόσοι επαγγελματίες το έμαθαν και πόσοι τελικά μπόρεσαν να το αξιοποιήσουν.

Από την άλλη τα δισ. ευρώ του «Ταμείου Ανάκαμψης» περιμένουν τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μονοπώλια. Για τις μεγάλες εταιρείες, όπως η Aegean, για τους κλινικάρχες, για τα Rafale τα ταμεία πάντα έχουν χρήματα.

«Να βάλουμε lockdown στην πολιτική τους, που θυσιάζει υγεία και δικαιώματα»

Το πραγματικά ελπιδοφόρο σε όλη την διάρκεια της πανδημίας είναι η πάλη του λαού για τα δικαιώματά του στην υγεία και την ζωή του. Οι αγώνες των μαθητών, των υγεινομικών, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, το εμπόριο, των αυτοαπασχολούμενων, των καλλιτεχνών απέδειξαν ότι ο μόνος που νοιάζεται πραγματικά και μπορεί να επιβάλει μέτρα για την κάλυψη των αναγκών του είναι ο ίδιος ο λαός.

Η ανάσα βρίσκεται στον δρόμο του αγώνα, της πάλης για την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών-λαϊκών αναγκών στη δουλειά, στην υγεία, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στη μόρφωση. Για όλα εκείνα δηλαδή που μας στερεί το σημερινό σύστημα, η εξουσία της αστικής τάξης, και που στη θέση τους μοιράζει φτώχεια, ανέχεια, αναδουλειά και πολέμους, ώστε να εξασφαλίζονται αμύθητα πλούτη για μια μειοψηφία παρασίτων.

Οι αλεπούδες, όσο βολικά παζάρια τηλεσυζητήσεων και να επιλέξουν, όσο και να προσπαθήσουν να εμποδίσουν τις ενοχλητικές φωνές να ακουστούν, να ξέρουν ότι οι άνεμοι που σπέρνουν θα τις φέρουν αντιμέτωπες με θύελλες.

Η αισιοδοξία βρίσκεται στην πάλη του λαού!

Όταν σηκώνεις κεφάλι, ανασαίνεις πραγματικά!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet