Ο Δήμος επιβεβαιώνει τους γονείς για την απουσία πιστοποιημένης ηλεκτρολογικής εγκατάστασης στο συγκρότημα 1ου Δημοτικού – 6ου Νηπιαγωγείου Χολαργού
Κοινωνία

Ο Δήμος επιβεβαιώνει τους γονείς για την απουσία πιστοποιημένης ηλεκτρολογικής εγκατάστασης στο συγκρότημα 1ου Δημοτικού – 6ου Νηπιαγωγείου Χολαργού

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού απαντά στις σοβαρές καταγγελίες του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού για την έλλειψη πιστοποιημένης ηλεκτρολογικής εγκατάστασης στο σχολικό συγκρότημα του 1ου Δημοτικού – 6ου Νηπιαγωγείου, στον Χολαργό. Μία απάντηση η οποία ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις καταγγελίες των γονέων, αφού ο Δήμος παραδέχεται ότι δεν υπάρχει Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη, καθώς «πρόκειται για ένα έγγραφο το οποίο δεν θα μπορούσε να εκδοθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, γιατί δεν διαθέτει προσωπικό με την απαραίτητη πιστοποίηση», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Μάλιστα, προσθέτει ότι «έχει ήδη δρομολογηθεί το θέμα της έκδοσης της ΥΔΕ. Έχουν εκπονηθεί οι απαραίτητες μελέτες και σύντομα θα γίνει η ανάθεση σε πιστοποιημένο μελετητή».

Όσο για τις φωτογραφίες που κοινοποίησε ο Σύλλογος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού και στις οποίες φαίνονται γυμνά καλώδια, ξεχαρβαλωμένοι διακόπτες και άλλες ζημιές, ο Δήμος σημειώνει ότι «οι βλάβες έχουν ήδη αποκατασταθεί από τους ηλεκτρολόγους του Δήμου (επισυνάπτονται φωτογραφίες), όπως αποκαθίσταται και κάθε άλλο θέμα που προκύπτει σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων».

Η ανακοίνωση του Δήμου Παπάγου – Χολαργού

«Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού για την έκδοση Υπεύθυνης Δήλωσης Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) ενημερώνουμε για τα κάτωθι:

Η μέριμνα της δημοτικής αρχής για τη νέα γενιά και ειδικότερα για τον χώρο της εκπαίδευσης, είναι συνεχής. Αυτή η μέριμνα έχει εκδηλωθεί με έργα ουσίας και συγκεκριμένες πράξεις τόσο για το σύνολο των σχολικών υποδομών του Δήμου, όσο και για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων των μαθητών. Εκτός από τα έργα που έχουν υλοποιηθεί σε όλα τα σχολεία, τα τελευταία δύο χρόνια υπάρχει ενεργή εργολαβία σε σχολικά κτίρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού, εκτός από παλαιότερα έργα, υλοποιήθηκε πρόσφατα έργο ενεργειακής αναβάθμισης, με  επεμβάσεις τόσο στο κέλυφος, όσο και στο εσωτερικό του κτιρίου, όπως θερμομόνωση, τοποθέτηση νέων κουφωμάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης, αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης, αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων με τύπου Led, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών panels για εξοικονόμηση ενέργειας κ.ά.

Όσον αφορά στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν από τον Σύλλογο ενημερώνουμε ότι οι βλάβες έχουν ήδη αποκατασταθεί από τους ηλεκτρολόγους του Δήμου (επισυνάπτονται φωτογραφίες), όπως αποκαθίσταται και κάθε άλλο θέμα που προκύπτει σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων.

Θα θέλαμε επίσης να τονίσουμε και να διαβεβαιώσουμε τη σχολική κοινότητα ότι ουδέποτε τέθηκε σε κίνδυνο η ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών και, σχεδόν καθημερινά, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί και άλλοι τεχνίτες του Δήμου απασχολούνται στα 24 σχολεία της πόλης μας, είτε για έκτακτα είτε για προγραμματισμένα θέματα, με σκοπό την επίλυση τυχόν ζητημάτων που προκύπτουν. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος προχώρησε και στον πρωτοβάθμιο προσεισμικό έλεγχο σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα.

Σχετικά με την έκδοση της βεβαίωσης ΥΔΕ πρόκειται για ένα έγγραφο το οποίο δεν θα μπορούσε να εκδοθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, γιατί δεν διαθέτει προσωπικό με την απαραίτητη πιστοποίηση.

Τέλος, ενημερώνουμε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί το θέμα της έκδοσης της ΥΔΕ. Έχουν εκπονηθεί οι απαραίτητες μελέτες και σύντομα θα γίνει η ανάθεση σε πιστοποιημένο μελετητή. Μάλιστα, στην τελευταία συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης πάρθηκε σχετική απόφαση για την ανάληψη της δαπάνης και έχει δημοσιευθεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και η μελέτη στην ιστοσελίδα του Δήμου Παπάγου – Χολαργού.

Γραφείο Τύπου Δήμου Παπάγου – Χολαργού».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet