Ενημέρωση από τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού για το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών
Ποιότητα Ζωής

Ενημέρωση από τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού για το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών

Για τις ενέργειές του αναφορικά με την καταπολέμηση των κουνουπιών ενημερώνει του πολίτες ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού.

Συγκεκριμένα, ενημερώνει ότι, όπως κάθε χρόνο, ξεκίνησε και φέτος πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών σε ευαίσθητα σημεία της πόλης, όπως φρεάτια ομβρίων, σιντριβάνια, στάσιμα νερά, πλατείες, χαμηλή βλάστηση πέριξ των παιδικών χαρών, Μεγάλο Πάρκο, Κηποθέατρο Παπάγου, Πάρκο Χολαργού κ.λπ., με τη συνεργασία πιστοποιημένης εταιρείας.

Συγκεκριμένα ο Δήμος υλοποιεί, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από τις 20 Απριλίου 2018 πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών με την περιβαλλοντικά συμβατή μέθοδο της προνυμφοκτονίας και με εγκεκριμένα από το υπουργείο Ανάπτυξης σκευάσματα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, γίνεται, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Καθαριότητας & Πρασίνου του Δήμου, Θανάση Αυγουρόπουλο, έλεγχος και καταπολέμηση των κουνουπιών για τα γένη Aedes, Culex και Anοpheles, τα οποία είναι υψηλής υγειονομικής σημασίας, καθώς θεωρούνται σημαντικοί φορείς παθογόνων παραγόντων για τον άνθρωπο.

Οι δειγματοληψίες που έγιναν στα όρια του Δήμου έδειξαν την ύπαρξη κοινών κουνουπιών κατοικιών και οι προβλεπόμενες εφαρμογές σε φρεάτια ομβρίων υδάτων (ψεκασμοί, τοποθέτηση παγίδων κ.λπ.), πραγματοποιήθηκαν κατά τις ακόλουθες ημερομηνίες:

  • 20 Απριλίου 2018
  • 18 Μαΐου 2018
  • 19 Μαΐου 2018
  • 13 Ιουνίου 2018
  • 10 Ιουλίου 2018
  • 11 Ιουλίου 2018.

Έχουν προγραμματιστεί άλλες δύο εφαρμογές στις 23 και στις 24 Αυγούστου 2018.

Επίσης έχουν πραγματοποιηθεί και επτά εφαρμογές καταπολέμησης κουνουπιών σε χώρους πρασίνου (πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές κ.λπ.).

Παράλληλα, όμως, με το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών που υλοποιεί ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού και η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποιεί αντίστοιχο πρόγραμμα, που αφορά κυρίως ψεκασμούς στα ρέματα και όπου υπάρχουν στάσιμα νερά.

Σχετικές ενημερωτικές οδηγίες καταπολέμησης των κουνουπιών έχουμε αναρτήσει στις 20/4/2018 στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet