Ξεσηκώνεται ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή
Ποιότητα Ζωής

Ξεσηκώνεται ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή

Γενικεύονται οι αντιδράσεις για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς περί κατασκευής του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού σε έκταση πίσω από το Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΓΝΑ), στα φυτώρια του Δήμου Αθηναίων. Η έκταση βρίσκεται δίπλα στον σταθμό Κατεχάκη του Μετρό, ενώ με την κατασκευή της γραμμής 4 (Άλσος Γαλάτσι – Γουδή) θα υποστηρίζεται από έναν ακόμα σταθμό. Ταυτόχρονα με τη μεταφορά του γηπέδου του Παναθηναϊκού προωθούνται παρεμβάσεις για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή, με τη δημιουργία φορέα διαχείρισης και συνεργασία των όμορων Δήμων, της περιφέρειας Αττικής και του υπουργείου Εθνικής Αμυνας (το οποίο θα παραχωρήσει έκταση στον φορέα).

Ήδη, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για ανάσυρση «σχεδίων – σκελετών» για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή, ενώ μιλά επίσης για εμπαιγμό του κόσμου του Παναθηναϊκού, αφού η προωθούμενη πρόταση «δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του, ο Δήμος αναφέρει:

Σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα πραγματικά καθημερινά προβλήματα, μάθαμε σήμερα από τα ΜΜΕ ότι ανασύρονται σχέδια – σκελετοί για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή.

Είναι λυπηρό αυτό το ζωτικής σημασίας θέμα για όλους τους πολίτες της Αττικής να ανάγεται σε fast-track κατασκευή γηπέδου, καταλύοντας κάθε έννοια νομιμότητας και περιβαλλοντικών όρων, σε μια περίοδο που εντείνονται οι πιέσεις Δήμων, φορέων και πολιτών για την προώθηση υλοποίησης του σχεδίου για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή – Ιλισσός.

Είναι επίσης λυπηρό να εμπαίζεται ο κόσμος του Παναθηναϊκού, από τη στιγμή που ακόμα κι αυτοί που προβάλουν τη συγκεκριμένη πρόταση γνωρίζουν ότι στη συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι δυνατόν, λόγω νομοθετικού πλαισίου και περιβαλλοντικών όρων, να κατασκευαστεί γήπεδο.  

Αντιδράσεις στα εν λόγω σχέδια έχουν, επίσης, διατυπωθεί από τον καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και αρθρογράφο της εφημερίδας «Αυγή», Νίκο Μπελαβίλα, ο οποίος με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο facebook σχολιάζει ότι «το στάδιο του Παναθηναϊκού δεν χωράει στο Γουδί»:

1. Γιατί βρίσκεται σε απόλυτη επαφή με τα μεγάλα νοσοκομεία.Τα δύο στρατιωτικά και τα δύο πολιτικά, το Γεννηματά και το Σωτηρία.
2. Γιατί βρίσκεται επίσης σε άμεση επαφή με την Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.
3. Γιατί βρίσκεται εντός της Β’ Ζώνης Προστασίας Υμηττού.
4. Γιατί διαλύει μία μεγάλη περιοχή αμιγούς κατοικίας όπως είναι του Παπάγου.
5. Γιατί βρίσκεται εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδί.
6. Γιατί προκειμένου να κατασκευαστεί θα καταστραφούν εκατοντάδες στρέμματα υψηλού πρασίνου, συμπεριλαμβανομένης της κοίτης του Ιλισσού.

Ας υποθέσουμε ότι όσα λέγαμε τόσα χρόνια, ότι οι αγώνες για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδί αγνοούνται. Ας υποθέσουμε ότι οι αντιδράσεις πανεπιστημιακών, οικολόγων, περιβαλλοντικών συλλόγων αγνοούνται.

Τι θα κάνετε καλοί σύντροφοι της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής με τους στρατιωτικούς, τους νοσοκομειακούς, οι οποίοι θα τινάξουν τέτοια απόφαση στον αέρα, στο πρώτο δικαστήριο που θα προσφύγουν; Τι θα κάνετε με το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας που θα πρέπει να ακυρώσετε;

Ετοιμάζεστε να ανοίξετε μία πληγή ανάλογη με αυτή που με αβάσταχτη ελαφρότητα άνοιξε πριν 13 χρόνια η ΑΕΚ, μαζί με την τότε κυβέρνηση, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Καμία τρόικα δεν μας πιέζει για αυτό, κανένα μνημόνιο δεν έχει ως προαπαιτούμενο την καταστροφή του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδί ούτε των Ζωνών Προστασίας Υμηττού. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτή την κίνηση που με περισσή ρηχότητα και άγνοια κινδύνου πάτε να δημοσιοποιήσετε σήμερα».

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet