Πιο φωτεινός, πιο ασφαλής πιο πράσινος και… κερδισμένος ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού
Ποιότητα Ζωής

Πιο φωτεινός, πιο ασφαλής πιο πράσινος και… κερδισμένος ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, με γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον, την ποιότητα ζωής, την ασφάλεια του δημότη, αλλά και την εξοικονόμηση πόρων, υπέγραψε Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ) με ανάδοχο την Κοινοπραξία GLOBILED Μ. ΕΠΕ – INTRACOM TELECOM – Globilet A.E. για την Ενεργειακή Αναβάθμιση και Αυτοματοποίηση του Δικτύου  Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων.

Στο πλαίσιο της σύμβασης, 4.702 φωτιστικά LED υψηλής τεχνολογίας και ενεργειακής απόδοσης θα αντικαταστήσουν άμεσα τα υπάρχοντα φωτιστικά σώματα συμβατικού τύπου που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου.

Παράλληλα, μέσω της σύμβασης που προκύπτει από τη σύμπραξη της δημοτικής αρχής με ιδιώτη, ο Δήμος επωφελείται, αφού εξοικονομεί πόρους, μειώνοντας το κόστος ηλεκτροδότησης κατά περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η ενεργειακή εξοικονόμηση θα φτάσει το 83,69%, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο δήμαρχος υπογράφει τη Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης.

Συνολικά το όφελος του Δήμου ανέρχεται στα 3.881.041 ευρώ σε βάθος 12ετίας, δηλαδή κατά μέσο όρο 323.420 ευρώ κάθε χρόνο, ποσό που θα χρησιμοποιηθεί για τη διενέργεια νέων επενδύσεων για τον οδοφωτισμό, ενώ ένα τμήμα θα επιστρέψει στους δημότες, μέσω της μείωσης των δημοτικών τελών.

Αναλυτικά το οικονομικό όφελος του Δήμου στην 12ετία από την εξοικονόμηση ενέργειας θα φτάσει στα 2.541.057 ευρώ, ενώ ανά έτος το ενεργειακό αποτύπωμα θα μειωθεί κατά 5.961 τόνους CO2.

Η εν λόγω σύμβαση προβλέπει, μεταξύ άλλων, και παρακολούθηση της λειτουργίας των λαμπτήρων μέσω προηγμένου συστήματος τηλε-ελέγχου, τη συντήρησή τους, αλλά και την άμεση αποκατάστασή τους σε κάθε περίπτωση βλάβης ή καταστροφής.

Ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, με τον γενικό διευθυντή της Intracom Telecom, Νικόλαο Βελέντζα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της GlobiLED, Al Jizawi Tareq.

Συγκεκριμένα εντός 24 ωρών από την ειδοποίηση, η ανάδοχος εταιρεία οφείλει να έχει ξεκινήσει την αποκατάσταση και να την έχει ολοκληρώσει εντός 48 ωρών.

Χάρη στον μηδενισμό των ετήσιων εξόδων συντήρησης και προμήθειας λαμπτήρων και φωτιστικών, ο Δήμος θα κερδίσει για τα επόμενα 12 χρόνια 1.339.984 ευρώ, δηλαδή κατά μέσο όρο 111.665 ευρώ ετησίως.

Σημειώνεται ότι, εκτός από το σύστημα τηλεδιαχείρισης φωτισμού, ελέγχου ενέργειας και προληπτικής συντήρησης, θα εφαρμοστεί μέσω της πλατφόρμας ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ (SMART CITIES) και Σύστημα Έξυπνης Στάθμευσης, αλλά και Σύστημα Διαχείρισης Σημείων Ελεύθερης Πρόσβασης WiFi.

Ηλίας Αποστολόπουλος: Η πόλη μας θα είναι πλέον πιο φωτεινή, πιο ασφαλής και πιο πράσινη

Κατά τη διαδικασία υπογραφής της σύμβασης, ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος σήμερα που ξεκινά αυτό το πολύ σημαντικό έργο, μετά από δύο χρόνια ωρίμανσης.

»Τα αποτελέσματα θα είναι πολλαπλά για τον Δήμο μας και θα αφορούν σε πολλούς διαφορετικούς τομείς. Η πόλη μας θα είναι πλέον πιο φωτεινή, πιο ασφαλής και πιο πράσινη.

»Η αντικατάσταση των υφιστάμενων λαμπτήρων με νέους, υψηλής τεχνολογίας και ενεργειακής απόδοσης, αφ’ ενός θα φωτίσει την πόλη και αφ’ ετέρου θα μειώσει την ενέργεια που καταναλώνουμε, δηλαδή το λεγόμενο “ενεργειακό μας αποτύπωμα”.

»Τέλος, θέλω να θυμίσω τη δέσμευσή μου να επιστρέψει στους δημότες το σημαντικό οικονομικό κέρδος που θα προκύψει, είτε μέσω νέων έργων, είτε μέσω της μείωσης των τελών».

Οι εκπρόσωποι της Κοινοπραξίας πλαισιωμένοι από τον δήμαρχο Ηλία Αποστολόπουλο και τους αντιδημάρχους Βασίλη Σιαμάνη, Άννα Μαρία Τσικρικώνη και Μιχάλη Τράκα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet