Κ. Τίγκας: Οι υπερασπιστές του Αρχιπέλαγους και η παράδοση της Μακεδονίας μας
Πολιτική

Κ. Τίγκας: Οι υπερασπιστές του Αρχιπέλαγους και η παράδοση της Μακεδονίας μας

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Παπάγου – Χολαργού και υποψήφιος δήμαρχος, Κώστας Τίγκας, εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τη συμπλήρωση 23 χρόνων από την απώλεια των τριών στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού στα Ίμια, κάνοντας παράλληλη αναφορά στην πρόσφατη κύρωση από τη Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία και χαρακτηρίζει «κατάπτυστη».

Ειδικότερα, ο κ. Τίγκας αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

Συμπληρώνονται 23 χρόνια από τη νύχτα που πέταξαν από τον Ουρανό των Ιμίων στον Ουρανό των Αγγέλων οι τρεις ήρωες του Πολεμικού μας Ναυτικού. Ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο σημαιοφόρος Έκτωρ Γιαλοψός.

Στις 5.30 το πρωί της 31ης Ιανουαρίου 1996, εκτελώντας το ύψιστο χρέος προς την Πατρίδα, έμειναν στην ιστορία, στην προσπάθειά τους να υπερασπισθούν τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα και τα εθνικά συμφέροντά μας.

Ο Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας και τα στελέχη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου-Χολαργού τιμούν τη θυσία όλων των Ελλήνων αξιωματικών οι οποίοι, με το παράδειγμά τους, εμπνέουν την κοινωνία και ιδιαίτερα, τους νέους της πόλης μας. Η υπερηφάνεια για τους ήρωες των Ιμίων, η ιστορία μας και η παιδεία, μαζί με τη θρησκεία μας, είναι οι συνιστώσες της εθνικής και της τοπικής μας ταυτότητας.

Το μέλλον της πατρίδας μας και της κοινωνίας μας διαμορφώνεται σωστά όταν ακουμπά στο ένδοξο παρελθόν. Τη νύχτα της 31ης Ιανουαρίου 1996 ο Καραθανάσης, ο Βλαχάκης και ο Γιαλοψός υπερασπίσθηκαν την Ελλάδα. Υπερασπίσθηκαν όμως και τη στρατηγική αξία του Αιγαίου, στο πλαίσιο των ελληνικών συμφερόντων αλλά και την ασφάλεια της ευρωπαϊκής μεθορίου.

Σήμερα:

Νοιώθουμε υπερηφάνεια για τους τρεις τιμημένους Έλληνες αξιωματικούς που, όταν η Πατρίδα τους κάλεσε, έπραξαν στο ακέραιο το καθήκον τους απέναντί της.

Νοιώθουμε όμως θλίψη απέραντη γιατί «Εάλω η Μακεδονία μας»! Νοιώθουμε ντροπή και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τους 153, που είπαν «ΝΑΙ» σε αυτή την κατάπτυστη συμφωνία.

Η αναφορά σε ιστορικά γεγονότα και επετείους, πέρα από την απόδοση τιμής, πρέπει να αποτελεί αφορμή προβληματισμού ή και αφετηρία δράσεων. Η δημιουργία μιας «δεξαμενής σκέψης» στον Δήμο μας, ο οποίος συνδέεται με τα ονόματα δύο μεγάλων στρατηγών, θα μπορούσε να θέσει τις βάσεις ενός τομέα στρατηγικών μελετών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet