Κ. Τίγκας: Ο δήμαρχος οφείλει να ενημερώσει τους δημότες για τα έργα και τα κληροδοτήματα
Πολιτική

Κ. Τίγκας: Ο δήμαρχος οφείλει να ενημερώσει τους δημότες για τα έργα και τα κληροδοτήματα

Ο δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος αρνείται να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες του Παπάγου – Χολαργού για τα τεχνικά έργα που υλοποιούνται ή προγραμματίζονται, καθώς και για την πορεία των κληροδοτημάτων υποστηρίζει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση, Κώστας Τίγκας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Απριλίου 2018 ζήτησε από τον δήμαρχο κ. Αποστολόπουλο να ενημερώσει άμεσα το Σώμα για την πορεία δύο πολύ σημαντικών ζητημάτων που αφορούν όλους τους πολίτες του Παπάγου – Χολαργού και συγκεκριμένα:

  • Για την πρόοδο των τεχνικών έργων που εκτελούνται ή προγραμματίζονται από τη δημοτική Αρχή. «Το Δημοτικό Συμβούλιο απαιτεί να έχει πλήρη και λεπτομερή ενημέρωση για τον οικονομικό προϋπολογισμό και απολογισμό, την ωριμότητα των έργων, τον τρόπο ανάθεσης και υλοποίησης, για τυχόν προβλήματα που έχουν προκύψει κ.λπ.», σημειώνει ο κ. Τίγκας.
  • Για τις ενέργειες του Δήμου σχετικά με τα κληροδοτήματα που εδώ και 5-6 χρόνια έχει κληρονομήσει ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού (Λαχανά 3, Κυρηνείας 34, Λεμεσού 7 στου Παπάγου και Βεντούρη 51 στον Χολαργό)

Ο κ. Αποστολόπουλος, όπως τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος, «αν και επαίρεται για τα έργα που έχει υλοποιήσει η τωρινή δημοτική Αρχή δεν κατάφερε να κατονομάσει ούτε ένα έργο που να έχει πραγματοποιηθεί επί δημαρχίας του. Με το γνωστό αλαζονικό του ύφος, υποσχέθηκε ότι την επόμενη μέρα θα μου έστελνε πίνακα με τις μελέτες, τα έργα και τις προμήθειες του Δήμου τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Φυσικά πότε δεν έστειλε τον σχετικό πίνακα, ποτέ δεν ενημέρωσε ούτε εμένα, αλλά ούτε και το Δημοτικό Συμβούλιο».

Η στάση αυτή του δημάρχου επισημαίνει ο κ. Τίγκας «γεννά πολλά αμείλικτα ερωτήματα», όπως:

  • Για ποιον λόγο δεν ενημερώνει κανέναν για τα τεχνικά έργα του Δήμου; Προσπαθεί απλώς να αποκρύψει την ανικανότητά του ή φοβάται για κάτι άλλο;
  • Εκτός από την αόριστη παραδοχή του ότι το ζήτημα των κληροδοτημάτων είναι πολύπλοκο και δύσκολο, τι έχει κάνει ώστε ο Δήμος και οι πολίτες του να ωφεληθούν από τα συγκεκριμένα κληροδοτήματα;
  • Γιατί δεν προχωράνε τα έργα συνολικού ύψους 1.800.000 ευρώ(!) που χρηματοδότησε η Περιφέρεια εδώ και 2,5 χρόνια για το γήπεδο ποδοσφαίρου στην οδό Κύπρου, στον Παπάγο και για το 1ο Λύκειο Χολαργού; Αληθεύουν οι πληροφορίες ότι με υπαιτιότητα δική του και λόγω της χαρακτηριστικής αδράνειάς του δεν προχωράνε τα εν λόγω έργα;

Και η ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης καταλήγει:

«Ο κ. Αποστολόπουλος είναι πλέον τέσσερα χρόνια Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού και το μόνο που ακούμε για την παντελή έλλειψη έργων στον Δήμο μας είναι δικαιολογίες. Για τον δήμαρχο πάντα φταίνε οι άλλοι (η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, το δασαρχείο, ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, η γραφειοκρατία κτλ.) και όχι η αποδεδειγμένη αναποτελεσματικότητα της σημερινής δημοτικής Αρχής. Οι πολίτες έχουν κουραστεί και αγανακτήσει από την πρωτοφανή απραξία του δημάρχου που απλώς αρέσκεται σε δημόσιες σχέσεις. Απομονωμένος στο γραφείο του, διοικεί το Δήμο «εν κρυπτώ», με αποτέλεσμα να έχει χάσει την επαφή με την κοινωνία και τις πραγματικές ανάγκες της.

»Επιμένω και περιμένω τη λεπτομερή και άμεση ενημέρωση του κυρίαρχου οργάνου του Δήμου μας, του Δημοτικού Συμβουλίου. Γιατί οι δημότες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν και να κρίνουν τα πεπραγμένα του δημάρχου και της δημοτικής Αρχής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet