Ο Γιάννης Μαρκόπουλος στο Κηποθέατρο Παπάγου
Μουσική-Χορός

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος στο Κηποθέατρο Παπάγου

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 στις 9 το βράδυ ο μεγάλος συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος παρουσιάζει στο Κηποθέατρο Παπάγου το εμβληματικό του έργο για το περιβάλλον με τίτλο «Η Λειτουργία του Ορφέα». Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού στο Κηποθέατρο Παπάγου, ο συνθέτης θα διευθύνει ένα διεθνώς αναγνωρισμένο ελληνικό μουσικό έργο για μία και μοναδική βραδιά.

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος συνέθεσε τη «Λειτουργία του Ορφέα», δομημένη στη βάση αρχαίων Ορφικών κειμένων και, απευθύνεται στο θέμα του επαναπροσδιορισμού της σχέσης του Ανθρώπου με τη Φύση. Στα Ορφικά κείμενα, τα στοιχεία της Φύσης αποκτούν ανθρωπομορφική υπόσταση και αυτό ακριβώς τον ενέπνευσε και συνέβαλε στην ενότητα μορφής και περιεχομένου του έργου το οποίο δημιούργησε.

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος στο Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού / αφίσα

Η καταξίωση του έργου από το διεθνές μουσικόφιλο κοινό με την έκδοσή του παγκόσμια το 2009, αποτέλεσε την προοπτική που διαγράφεται στον ορίζοντα της Ευρώπης για τη νέα ελληνική τέχνη, τη γλώσσα και τη σύγχρονη απήχηση του αρχαιοελληνικού μας μύθου.

Τη «Λειτουργία του Ορφέα» θα αποδώσουν η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, η Μικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων με διευθυντή τον Σταύρο Μπερή. Σολίστ: ο βαρύτονος Τάσσος Αποστόλου και η υψίφωνος Έλενα Κελεσίδη. Αφηγητής ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός.

Επίσης θα παιχθούν από το έργο του Γιάννη Μαρκόπουλου «24 Πυρρίχιοι Συμφωνικοί Χοροί», τα μέρη ΝΟ: 24 ΩΔΗ, ΝΟ: 18 ΣΩΟΣ υπό τη διεύθυνση του Αναστάσιου Συμεωνίδη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για δημότες και κατοίκους Παπάγου – Χολαργού. Γενική είσοδος: 5 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet