Σημαντικό βήμα για μια πιο καθαρή και όμορφη πόλη, και ποιοτικό άλμα στη διαχείριση των απορριμμάτων, συνιστούν οι υπόγειοι κάδοι που τοποθετήθηκαν πιλοτικά, σε τρία σημεία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού και συγκεκριμένα στις οδούς Κεραμεικού, Φανερωμένης και 25ης Μαρτίου.
Τοποθετήθηκαν συνολικά έξι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων, τα οφέλη των οποίων είναι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου, τα ακόλουθα:
- H υγιεινή προσωρινή αποθήκευση σε σημεία της πόλης που παρουσιάζουν μεγάλη παραγωγή απορριμμάτων, όπως καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικό κέντρο, κ.ά.
- Η αποδέσμευση κοινοχρήστων χώρων από συστάδες τροχήλατων κάδων.
- Η αισθητική και αρχιτεκτονική αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων, καθώς κάθε υπόγειος κάδος αντικαθιστά τρεις κοινούς τροχήλατους κάδους.
Με την υπογειοποίηση της αποθήκευσης των απορριμμάτων, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού επιδιώκει την αναβάθμιση της καθημερινότητας των κατοίκων της πόλης, την παροχή καλύτερων και ποιοτικότερων υπηρεσιών και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών καθαριότητας.
Επόμενος στόχος της δημοτικής Αρχής Παπάγου – Χολαργού, είναι η τοποθέτηση και άλλων υπόγειων κάδων, σε σημεία όπου παρατηρείται μεγάλη παραγωγή απορριμμάτων.

