Αβάσταχτη αμηχανία έφερε στους συμβούλους της διοίκησης το camp της Α.Ε. Πεντέλης
Αθλητισμός

Αβάσταχτη αμηχανία έφερε στους συμβούλους της διοίκησης το camp της Α.Ε. Πεντέλης

Ένα θέμα φαινομενικά «αθώο», «στιμωγμένο» στην 30ή και προτελευταία θέση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, έμελλε να φέρει σε μεγάλη αμηχανία τα μέλη της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, στη συνεδρίαση της Δευτέρας 26 Ιουνίου 2017. Μάλιστα, ήταν η παρέμβαση του δημάρχου Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, ο οποίος είχε εισέλθει στην αίθουσα συνεδριάσεων εν μέσω της συζήτησης του θέματος, που απέτρεψε το διαφαινόμενο «ναυάγιο» και την απόσυρση του θέματος, όπως τουλάχιστον έδειχνε η εξέλιξη των πραγμάτων.

Ας πάρουμε όμως την ιστορία με τη σειρά. Το 30ό θέμα της ημερήσιας διάταξης έκανε λόγο για επιχορήγηση της Αθλητικής Ένωσης Πεντέλης με το ποσό των 2.000 ευρώ, προκειμένου να οργανώσει αθλητικό camp «με δωρεάν συμμετοχή 120 παιδιών ηλικίας 7 έως 12 ετών», όπως ανέγραφε η εισήγηση.

«Τα πάνω κάτω» έφερε ο κ. Αντώνης Φειδοπιάστης
Τα δύο έγραφα που για το ίδιο αθλητικό camp δεν… συμφωνούν εάν είναι δωρεάν ή κοστολογείται!
Αντώνης Φειδοπιάστης

Κι ενώ μετά την ανάγνωση του θέματος όλοι περίμεναν να ακολουθήσει η ψηφοφορία, ζήτησε τον λόγο ο επικεφαλής της παράταξης Πεντέλη εν Δράσει, η τοποθέτηση του οποίου… σκόρπισε αμηχανία στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Αντώνης Φειδοπιάστης αποκάλυψε ότι στην ιστοσελίδα της Α.Ε. Πεντέλης, υπάρχει ανηρτημένη σχετική αφίσα για το αθλητικό camp. Κάνοντας «κλικ» πάνω στην αφίσα, όπως εξήγησε ο δημοτικός σύμβουλος, ανοίγει ένα έγγραφο word, στο οποίο υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες για το camp και κυρίως αναφορά στο κόστος συμμετοχής σε αυτό(!).

Συνεχίζοντας, ο κ. Φειδοπιάστης ενημέρωσε το Σώμα ότι το κόστος συμμετοχής για κάθε παιδί, πάντα σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το κείμενο της Α.Ε. Πεντέλης, είναι 80 ευρώ ανά περίοδο, ενώ υπάρχουν ειδικές προσφορές για συμμετοχή παιδιών σε πάνω από δύο περιόδους του camp, καθώς και έκπτωση για το δεύτερο παιδί της ίδιας οικογένειας που συμμετέχει σε αυτό.

Η αποκάλυψη του κ. Φειδοπιάστη «πάγωσε» τους συμβούλους της διοίκησης, που άρχισαν να κοιτούν ο ένας τον άλλον, η πρόεδρος του Σώματος ζήτησε από τον επικεφαλής της Πεντέλης εν Δράσει εάν μπορεί να της προσκομίσει το έγγραφο που επικαλείται (σ.σ.: κάτι το οποίο και έγινε) και γενικώς το Σώμα έδειχνε να έχει «απορρυθμιστεί».

Κατάσταση την οποία εκμεταλλεύτηκε ο ανεξάρτητος σύμβουλος Βασίλης Μπούρας, ο οποίος έσπευσε να σημειώσει ότι ο συγκεκριμένος αθλητικός σύλλογος νοικιάζει τον χώρο που διαθέτει και για άλλες αθλητικές διοργανώσεις, ενώ υπάρχει συγγενικό πρόσωπο μέλους του Δ.Σ. το οποίο προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Α.Ε. Πεντέλης σε αμειβόμενη θέση, κάτι που -όπως υποστήριξε-  αντιβαίνει στη νομοθεσία.

Αρχηγού παρόντος…
Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης

Η όλη ατμόσφαιρα έδειχνε ότι το θέμα θα αποσυρόταν, αφού ήταν εμφανέστατο ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την εισήγηση της διοίκησης. Ωστόσο, εκείνη τη στιγμή ο δήμαρχος επέστρεψε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (σ.σ.: είχε αποχωρήσει αρκετή ώρα πριν, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων), ενημερώθηκε από την πρόεδρο για το θέμα, διαβουλεύτηκε μαζί της και τελικώς, «πήρε το παιχνίδι» πάνω του, δηλώνοντας ότι η Α.Ε. Πεντέλης θα επιχορηγηθεί, όπως γίνεται και με τους υπόλοιπους αθλητικούς συλλόγους της πόλης. Θέση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας.

Νατάσσα Κοσμοπούλου

Ειδικότερα, η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Νατάσσα Κοσμοπούλου, θεώρησε αδιανόητο να επιχορηγείται ένας σύλλογος για τη διοργάνωση αθλητικού camp, όταν αντίστοιχη διοργάνωση υλοποιεί και το Νομικό Πρόσωπο ΟΠΑΘ (Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού). Επίσης, λαμβάνοντας υπόψη την αποκάλυψη του κ. Φειδοπιάστη και απευθυνόμενη στους δύο αντιδημάρχους που υπογράφουν την εισήγηση (σ.σ.: οι κ.κ. Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου και Ηλίας Βιλιώτης) είπε ότι «με επιεική διάθεση» πιστεύει ότι η εισήγηση είναι λανθασμένη, μάλλον εξαιτίας του γεγονότος ότι όσοι την υπέγραψαν δεν γνώριζαν την ανακοίνωση του ίδιου το σωματείου για το κόστος συμμετοχής στο αθλητικό camp και τους ζήτησε να την αποσύρουν και να επαναφέρουν το θέμα με άλλη εισήγηση.

Από την πλευρά του, ο κ. Αντ. Φειδοπιάστης κατηγόρησε τη διοίκηση για την εισήγηση που έφερε, θεωρώντας ότι «κοροϊδεύει τον κόσμο» και «υποβαθμίζει το Δημοτικό Συμβούλιο», ζητώντας και αυτός την απόσυρση του θέματος. «Πρέπει να το πάρετε πίσω, εάν είστε σοβαροί. Αλλιώς εξηγήστε μας, τα 80 ευρώ συμμετοχής είναι κατά την είσοδο ή κατά την έξοδο από το camp;» σχολίασε ειρωνικά, προκαλώντας τον εκνευρισμό του δημάρχου, ο οποίος έδειχνε φανερά δυσαρεστημένος από την τροπή που είχε πάρει η συζήτηση.

Παρ’ όλα αυτά, έδειχνε απρόθυμος να κάνει πίσω και τελικώς ουσιαστικώς επέβαλε στους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του να ψηφίσουν την εισήγηση ως είχε…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet