Δημιουργία προγράμματος επιχορήγησης τοπικών αθλητικών σωματείων ζητούν τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι Πεντέλης
Αθλητισμός

Δημιουργία προγράμματος επιχορήγησης τοπικών αθλητικών σωματείων ζητούν τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι Πεντέλης

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Πεντέλη 2020, Άγγελος Παλαιοδήμος, Σπύρος Φρεμεντίτης, Παναγιώτης Κρανιώτης και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης Βασίλης Μπούρας καλούν τη δημοτική αρχή να προβεί στη δημιουργία προγράμματος επιχορήγησης των αθλητικών συλλόγων και σωματείων του Δήμου.

Ειδικότερα, οι τέσσερις προαναφερόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρουν τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Έχοντας υπόψη:

  1. Τις μεγάλες απώλειες εσόδων των αθλητικών συλλόγων και σωματείων του Δήμου μας λόγω τη μη λειτουργίας των ακαδημιών τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και τις ανελαστικές τους δαπάνες
  2. Την πρόσφατη νομοθετική διάταξη (Άρθρο 66 ΝΟΜΟΣ 4735/2020 Ρυθμίσεις για τα αθλητικά σωματεία: https://cutt.ly/zx9VsLR) σύμφωνα με την οποία «Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι δυνατή η παροχή χρηματικών επιχορηγήσεων σε αθλητικά σωματεία για την προαγωγή του οικείου αθλήματος…».
  3. Το γεγονός ότι αρκετοί OTA έχουν προβεί σε διαδικασία επιχορήγησης των αθλητικών συλλόγων και σωματείων με βάση τη συγκεκριμένη διάταξη (βλέπε Δήμος Πειραιά: https://cutt.ly/3x9IJx2).
  4. Το ότι στον Προϋπολογισμό Εξόδων 2021 του Δήμου Πεντέλης περιλαμβάνονται ΜΟΛΙΣ 10.000 ευρώ για επιχορηγήσεις σε αθλητικούς συλλόγους και σωματεία (Κ.Α.: 00-6735.001).

Παρακαλούμε όπως προβείτε στη δημιουργία προγράμματος επιχορήγησης των αθλητικών συλλόγων και σωματείων του Δήμου μας, ανάλογης της προσφοράς τους στον αθλητισμό και τη νεολαία της πόλης μας, αναμορφώνοντας τον αντίστοιχο κωδικό του φετινού προϋπολογισμού εξόδων. Είμαστε στη διάθεση σας για την διαμόρφωση των κριτηρίων ένταξης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet