Δημοτική Συμμαχία: Αναπάντητα τα ερωτήματα για τη λειτουργία του καλοκαιρινού camp
Αθλητισμός

Δημοτική Συμμαχία: Αναπάντητα τα ερωτήματα για τη λειτουργία του καλοκαιρινού camp

Ο επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Συμμαχία, Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, ενημερώνει τους κατοίκους του Δήμου Πεντέλης για τους λόγους που ο συνδυασμός δεν δίνει θετική ψήφο στη λειτουργία του καλοκαιρινού camp για παιδιά.

Ειδικότερα, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Με αφορμή την εμμονή του προέδρου και της δημάρχου στη διά περιφοράς ψήφιση της λειτουργίας του θερινού camp, η Δημοτική Συμμαχία με την παρακάτω επιστολή αποσαφήνισε τη θέση της και την ψήφο της στο Δ.Σ της 29ης Ιουνίου.

Κύριε πρόεδρε,

Σχετικά με την ψήφιση του θέματος «Οργάνωση θερινού ΚΔΑΠ και SUMMER CAMP», από τον Δήμο και επειδή η διαδικασία συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που εφαρμόζετε δεν παρέχει δυνατότητα αιτιολόγησης της γνώμης και της ψήφου μας, ιδιαίτερα σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά τα μικρά παιδιά του Δήμου μας, θα θέλαμε να σας θέσουμε υπόψιν τις απόψεις μας, οι οποίες μας οδηγούν, δυστυχώς, να μη δώσουμε θετική ψήφο στο θέμα αυτό.

Η διοργάνωση πάσχει στα εξής σημεία:

  • Δεν προσδιορίζει ποιος είναι ο υπεύθυνος φορέας της διοργάνωσης, καθώς και ποιοι είναι επικεφαλής-υπεύθυνοι συντονιστές στα δύο Κέντρα της διοργάνωσης.
  • Δεν αναφέρει με ποιο προσωπικό και σε τι αναλογία εκπαιδευτών/μαθητών θα διεξαχθούν το ΚΔΑΠ και το camp, πώς θα αμείβονται, ποσά και διαδικασία, εάν θα είναι ασφαλισμένοι για την εργασία που θα κάνουν, εάν θα υπάρχει γιατρός σε υπηρεσία, πώς θα προσληφθεί, εάν θα έχει τον αναγκαίο εξοπλισμό αντιμετώπισης ατυχημάτων και πώς θα αμείβεται.
  • Εάν θα προβείτε σε ασφάλιση αστικής ευθύνης των εργαζομένων και του Δήμου για την περίπτωση ατυχήματος, καθώς και υγειονομικής κάλυψης των παιδιών, σε περίπτωση ατυχήματος ή άλλου υγειονομικού προβλήματος κατά τη διάρκεια και εξ αιτίας των ΚΔΑΠ-CAMP.
  • Δεν αναφέρετε και προφανώς δεν έχει προβλεφθεί ο τροπος μετάβασης-αποχώρησης των παιδιών στους χώρους συγκέντρωσης, ιδιαίτερα για τα παιδιά της Ν. Πεντέλης, που θα μεταβαίνουν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης.
  • Δεν έχει προβλεφθεί η ασφάλεια των παιδιών, με διαδικασία υπεύθυνης παράδοσης-παραλαβής τους.
  • Δεν έχει προβλεφθεί τροφοδοσία, σάντουιτς, χυμοί, νερά και σκιάδια διαμονής των παιδιών.
  • Στις δραστηριότητες δεν έχει προβλεφθεί η κολύμβηση, βασική αθλητική δραστηριότητα για τα παιδιά, παρά το ότι ο Δήμος διαθέτει ωραιότατο κολυμβητήριο, το οποίο πάντα χρησιμοποιούσαν τα παιδιά μας, σε όλες τις μέχρι τώρα καλοκαιρινές διοργανώσεις.

Από τα ανωτέρω εύκολα συνάγεται ότι δεν πρόκειται για θερινό αθλητικό camp, το οποίο φέρατε για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο με τη διαδικασία κατεπείγοντος, παρά το ότι η διοίκηση διέθετε δυο χρόνια για μια στοιχειώδη προετοιμασία του.

Όσον αφορά στο κόστος της διοργάνωσης, αποτελεί αστείο να το συγκρίνετε με τα προηγούμενα και να ισχυρίζεστε ότι είναι 20% φθηνότερο, όταν δεν περιλαμβάνετε τα κόστη για: γιατρό, πούλμαν, τροφοδοσία, ασφάλεια, υγειονομική κάλυψη, αστική ευθύνη προσωπικού και Δήμου, ναυαγοσώστες, ομαδάρχες κ.ά.

Εν κατακλείδι, δεν πρόκειται για καλοκαιρινό camp, αλλά για απλή παράταση του σχολικού έτους, με μόνη παροχή τη φύλαξη των παιδιών κι αυτή όχι καλής ποιότητας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε τον χρόνο στη διοίκηση να το βελτιώσει και να το φέρει με διαδικτυακή λειτουργία του Δ.Σ. και όχι διά περιφοράς. Δυστυχώς εις μάτην. Έτσι δεν μπορούμε να σας δώσουμε θετική ψήφο και σας αφήνουμε να αναλάβετε μόνοι κάθε ευθύνη.

Η παρούσα παρακαλούμε να κοινοποιηθεί σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet