Διευκρινίσεις για το άνοιγμα των αθλητικών χώρων ζητούν από το υπ. Αθλητισμού Χαλάνδρι και Πεντέλη
Αθλητισμός

Διευκρινίσεις για το άνοιγμα των αθλητικών χώρων ζητούν από το υπ. Αθλητισμού Χαλάνδρι και Πεντέλη

Καθώς τέθηκε σε ισχύ η δεύτερη φάση ανοίγματος των αθλητικών χώρων, έχουν προκύψει πολλές απορίες και προβληματισμοί από μεγάλη μερίδα αυτοδιοικητικών, όπως μας ενημερώνει η εντεταλμένη σύμβουλος Αθλητισμού του Δήμου Πεντέλης, Κωνσταντίνα Λαζή.

Στο πλαίσιο αυτό, απέστειλε τη Δευτέρα 18/5 στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη και στον γ.γ. κ. Μαυρωτά, κοινή επιστολή με τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού του Δήμου Χαλανδρίου, Χάρη Μαυρουδή, στην οποία και αναφέρονται τα εξής:

Κύριε Υφυπουργέ,   

Σε αναφορά της χθεσινής (17.5.2020) ΚΥΑ με θέμα την κατ’ εξαίρεση λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων από 18-24 Μαΐου 2020 και τους δικαιούχους χρήσης τους, αλλά και συμμετέχοντας στις δύο τηλεδιασκέψεις που προηγήθηκαν με την παρουσία και του Γ.Γ. Αθλητισμού κου. Μαυρωτά, θα θέλαμε να εκφράσουμε τον προβληματισμό και την ανησυχία μας καθώς σε ελάχιστο χρόνο οι δήμοι καλούνται να περάσουν από το σημείο 0 σε σχεδόν «ελεύθερη» άθληση. 

Ταυτόχρονα, και χωρίς να έχει προηγηθεί μια ακόμη τηλεδιάσκεψη, ώστε να γίνουμε κοινωνοί και γνώστες των υπόλοιπων φάσεων ανοίγματος, αποφασίστηκε το άνοιγμα των αθλητικών χώρων σε ομαδικά αθλήματα για ηλικίες από 13 ετών και άνω, καθώς και αυτό των κολυμβητηρίων σε σωματεία, δίχως να έχει προηγηθεί σαφής και έγκαιρη ενημέρωση των αυτοδιοικητικών που διαχειρίζονται τους δημοτικούς αθλητικούς χώρους. 

Το ανωτέρω γεγονός συμπληρώνεται από την «προθυμία» ορισμένων δήμων από την προηγούμενη ήδη εβδομάδα να κάνουν ένα βήμα παραπέρα και ν’ ανοίξουν αθλητικούς χώρους, ερμηνεύοντας διασταλτικά τις υφιστάμενες ΚΥΑ, δημιουργώντας έτσι έναν παράλογο συναγωνισμό και θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. 

Κύριε υφυπουργέ, σας καλούμε να μας ενημερώσετε με την ίδια σπουδή που πράξατε τις προηγούμενες δύο φορές. Τώρα που τα μέτρα πρόληψης απελευθερώνονται περαιτέρω, τώρα απαιτείται από την πλευρά της Πολιτείας περισσότερη, ενδελεχής και σαφής πληροφόρηση.

Χάρης Μαυρουδής, αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης Πολιτών και Αθλητισμού Δήμου Χαλανδρίου, Κωνσταντίνα Λαζή, εντεταλμένη σύμβουλος Αθλητισμού Δήμου Πεντέλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet