Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση του ΚΑΟΜ για την υποστήριξη των αθλητών
Αθλητισμός

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση του ΚΑΟΜ για την υποστήριξη των αθλητών

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου ο Καλαθοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Μελισσίων (ΚΑΟΜ) διοργάνωσε εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δ.Κ. Μελισσίων με θέμα «Εκγύμναση, ψυχολογική & διατροφική υποστήριξη των αθλητών».

Ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης χαιρέτησε την εκδήλωση λέγοντας:

«Χαιρετίζω με ιδιαίτερη χαρά και εκτίμηση αυτήν την πρωτοβουλία. Θεωρώ ότι οι αθλητάνθρωποι έχουν πάρα πολλά να πουν όταν βρίσκονται στον ίδιο χώρο και η ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων προφανώς είναι για το καλό του αθλήματος και της ομάδας.

Ως άνθρωπος που έχω υπηρετήσει τον αθλητισμό απ’ όλα τα πόστα, ως αθλητής τριάντα χρόνια, με εθνικές και διεθνείς διακρίσεις σε ένα άλλο άθλημα βέβαια, το άθλημα της ιππασίας, ως ενεργός πρόεδρος των Ελλήνων Προπονητών Ιππασίας, μπορώ να σας πω ότι ο αθλητισμός είναι για τη ζωή του κάθε ανθρώπου ένα σοβαρό θέμα και δεν πιστεύω ότι από τότε που γεννιέται μέχρι τότε που πεθαίνει κάποιος θα πρέπει να κόβει την επαφή με αυτόν.

Εγώ αποκαλώ στην ηλικία μας τις εργατοώρες που δίνουμε για τον αθλητισμό «Ένσημα Ζωής». Θέλω να πιστεύω όμως ότι ο πρωταθλητισμός, τον οποίο προφανώς  και κάνετε και θα πρέπει να κάνετε, είναι αίμα, είναι τρόπος ζωής, είναι λεπτομέρεια, είναι μελέτη, είναι κάτι που κρίνεται στο νήμα, όπως πολύ καλά ξέρετε, και στη λεπτομέρεια. Γι αυτό τον λόγο χάρηκα ιδιαίτερα όταν είδα ότι έχετε εκλεκτά στελέχη γυμναστές, διαιτολόγους οι οποίοι είναι εδώ σήμερα, προκειμένου να δώσουν οδηγίες και κατευθύνσεις  σ’ αυτά τα νέα παιδιά.

Εγώ είχα την τύχη και την τιμή η Πατρίδα μου να με στείλει στη Γαλλία για να σπουδάσω  αθλητισμό και εκεί λοιπόν σπουδάζοντας στην Εθνική Σχολή Ιππασίας της Γαλλίας, στο τμήμα καθηγητών, το άθλημά μου, είδα πόσο μεγάλο ήταν αυτό που κάνετε τώρα και που νομίζω ότι αποτελεί δυστυχώς πρωτοτυπία για Σύλλογο, να πάτε παραπέρα τα θέματα που αφορούν στην εκγύμναση, τα θέματα που αφορούν στο διαιτολόγιο και κυρίως τα θέματα που αφορούν στην ψυχολογία.

Είμαι πεπεισμένος, μετά από τόσα χρόνια πάνω στη σέλα και όχι με την μπάλα στα χέρια, που είστε εσείς, ότι η νίκη είναι αλληλένδετη με την ψυχολογία του αθλητή και θεωρώ ότι κύριο στοιχείο της εκπαίδευσης είναι ο αθλητής να δημιουργηθεί ψυχολογικά για να αντιμετωπίσει το άθλημα που κάνει. Δε θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη μου εμπειρία πριν να χτυπήσει το καμπανάκι για να μπω μέσα στη διαδρομή, δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη μου εμπειρία στη αφετηρία των τετρακοσίων μέτρων που έκανα. Είναι τεράστιες εμπειρίες. Προφανώς και εσείς δε θα ξεχάσετε τον πρώτο αγώνα που δώσατε. Το άθλημα το δικό σας έχει και ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα. Είναι άθλημα που αναπτύσσει τον όρο της συνεργασίας και με αυτήν την έννοια έχει πολλά να δώσει και πολλά να πάρετε εσείς.

Εύχομαι να έχετε μια χρονιά με υγεία, χωρίς ατύχημα και με νίκες σε όλους τους τομείς. Να είστε όλοι γεροί και να έχετε δύναμη γιατί ο δρόμος είναι δύσκολος απ’ όποιο μετερίζι και αν τον υπηρετείτε, με βάση και τη δύσκολη περίοδο που περνάμε και τα οικονομικά σε όλα τα επίπεδα είναι δύσκολα. Καλή επιτυχία».

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους η θεματική αντιδήμαρχος Άντα Μπούσουλα, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Πεντέλης (ΟΠΑΘ) Βασίλης Μπούρας, προσωπικότητες από τον χώρο του αθλήματος της καλαθοσφαίρησης, όπως οι κ.κ. Αργύρης Καμπούρης, Πέτρος Πρέκας, Γιάννης Κουκής, Γιώργος Καλαϊτζής και πλήθος κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet