Στο «4o Olympic Stadium Run – ΜΑΧΗ για τα αυτοάνοσα» εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Πεντέλης
Αθλητισμός

Στο «4o Olympic Stadium Run – ΜΑΧΗ για τα αυτοάνοσα» εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Πεντέλης

Στο 4ο Olympic Stadium Run στο Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών, που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής και το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθήνας «Σπύρος Λούης», εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Πεντέλης από την εντεταλμένη σύμβουλο σε θέματα που αφορούν τις δράσεις του Δήμου για το Πεντελικό βουνό, Κωνσταντίνα Λαζή.

Στη διοργάνωση πραγματοποιήθηκαν αγώνες 5 και 10 χλμ., καθώς και παιδικός 2 χλμ. Το Olympic Stadium Run, στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 2.000 αθλητές, στηρίζει την προσπάθεια που κάνει η οργάνωση «ΜΑΧΗ» και διαθέτει μέρος των εσόδων από τις συμμετοχές για τις ανάγκες της. ​Η «ΜΑΧΗ» είναι μια οργάνωση που συνεισφέρει και προωθεί την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και το ενδιαφέρον γύρω από τα αυτοάνοσα νοσήματα.

Ο αγώνας Olympic Stadium Run ήταν και εφέτος αφιερωμένος στη μνήμη του Μαρουσιώτη Γιατρού της Ειρήνης, Νίκο Δούση-Ρασσιά, ο οποίος χρημάτισε επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου και διακρίθηκε για την ανθρωπιστική του δράση εντός και εκτός συνόρων, διοργανώνοντας ή συμμετέχοντας σε πολλές και επικίνδυνες αποστολές μεταφοράς τροφίμων και υλικών αγαθών σε εμπόλεμες ζώνες ή σε ζώνες εκτάκτου ανάγκης, λόγω φυσικών καταστροφών, ανά τον κόσμο.

Τις απονομές στους νικητές των αγώνων πραγματοποίησε εκτός από τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, την αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα, Λουκία Κεφαλογιάννη, τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κόκκαλη, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, Γιάννης Νικολαράκος, και η η εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου Πεντέλης σε θέματα που αφορούν τις δράσεις του Δήμου που αφορούν στο Πεντελικό βουνό, Κωνσταντίνα Λαζή, η οποία πραγματοποίησε βραβεύσεις στα 5 και στα 10χλμ. ανά κατηγορία. Τέλος, μια έκπληξη περίμενε τους μικρούς δρομείς οι οποίοι παρέλαβαν το μετάλλιό τους από τον Παγκόσμιο πρωταθλητή των 400μ., Περικλή Ιακωβάκη.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, και η υπεύθυνη σε θέματα αθλητισμού στην Περιφέρεια Αττικής, Χριστίνα Γαλανοπούλου.

Η κ. Κωνσταντίνα Λαζή, η οποία συμμετείχε και η ίδια στον αγώνα απόστασης 5 χλμ. δήλωσε: «Συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Αττικής για την καθιέρωση αυτού του αγώνα δρόμου ως θεσμού και μέσου αφύπνισης του κοινού για τα αυτοάνοσα νοσήματα. Συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν στον αγώνα. Του χρόνου ακόμη περισσότεροι στη ΜΑΧΗ για τα αυτοάνοσα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet