«Αναμένουν στο… ακουστικό τους» στη Ν. Πεντέλη για το θέμα της λαϊκής αγοράς
Ποιότητα Ζωής

«Αναμένουν στο… ακουστικό τους» στη Ν. Πεντέλη για το θέμα της λαϊκής αγοράς

Να… αναμένουν στο ακουστικό τους σχετικά με τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς της Ν. Πεντέλης ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής ο δήμαρχος Πεντέλης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017. Οι κάτοικοι αντιδρούν καθώς, εδώ και πολλά χρόνια, όπως δηλώνουν, ζουν καταστάσεις «απείρου κάλλους» από τη λειτουργία της εν λόγω λαϊκής, τη μεταφορά της οποία ζητούν μετ’ επιτάσεως, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα το αίτημά τους να έχει ικανοποιηθεί.

Ο κ. Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης παρέπεμψε τους κατοίκους στα όσα ειπώθηκαν στην ανοιχτή σύσκεψη για το θέμα που έγινε στις 21 Μαΐου 2017, στο Λύκειο Ν. Πεντέλης, προσθέτοντας ότι «το θέμα είναι δύσκολο και δεν λύνεται από τη μία μέρα στην άλλη», τονίζοντας ότι δεν συνιστά λύση η χωρίς σχέδιο μεταφορά της λαϊκής αγοράς από τη μια περιοχή στην άλλη.

Ο δήμαρχος, επίσης, επικαλέστηκε ανταλλαγή «εμπιστευτικών επιστολών» με τον πρόεδρο του ΕΦΚΑ, προκειμένου να διερευνηθεί η παραχώρηση χώρου στο πρώην ΝΙΕΘ (Νοσηλευτικό Ίδρυμα Εργατών Θαλάσσης), στα Μελίσσια, όπου θα μπορούσαν να λειτουργήσουν οι λαϊκές αγοράς Μελισσίων και Ν. Πεντέλης, τις οποίες επιστολές αρνήθηκε να κοινοποιήσει στη μειοψηφία, παρά τις έντονες οχλήσεις της επικεφαλής της Συμπολιτείας, Νατάσσας Κοσμοπούλου, η οποία επίσης αμφισβήτησε τη δυνατότητα του ΕΦΚΑ ν’ αποφασίσει μονομερώς για την παραχώρηση του χώρου.

Οι κάτοικοι, από την πλευρά τους, ζητούσαν από τον δήμαρχο να τους δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη μεταφορά της λαϊκής, το οποίο ωστόσο δεν έλαβαν, ενώ στη συζήτηση παρενέβη δυναμικά και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Βασίλης Μπούρας, ο οποίος είχε προσωπική κόντρα με τον δήμαρχο, τον οποίο κάλεσε «ν’ αφήσει το παραμύθι» και να «μην κοροϊδεύει τους κατοίκους».

Η συζήτηση δεν προχώρησε περισσότερο, οι κάτοικοι δεν έδειξαν να ικανοποιούνται και στην είσοδο του δημαρχείου συνεχίστηκαν τα σχόλιά τους για το κατά πόσο η δημοτική Αρχή προτίθεται να τους απαλλάξει από τον «εφιάλτη» που ζουν, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά. Μάλιστα, κάποιοι από τους κατοίκους άφησαν να εννοηθεί ότι η ενεργοποίησή τους κατά της παραμονής της αγοράς στην περιοχή τους, τους έχει «στοχοποιήσει», κάνοντάς τους ακόμη και να φοβούνται για την ασφάλειά τους…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet