Δήμος Πεντέλης: Ενημέρωση για θέματα μεταγραφής συμβολαίων & δασικών χαρτών
Ποιότητα Ζωής

Δήμος Πεντέλης: Ενημέρωση για θέματα μεταγραφής συμβολαίων & δασικών χαρτών

Ο Δήμος Πεντέλης ενημερώνει τους δημότες ότι, μετά από σχετικό ερώτημά του η Νομική Διεύθυνση του Εθνικού Κτηματολογίου & Χαρτογράφηση Α.Ε. έδωσε διευκρινήσεις σε θέματα που αφορούν μεταγραφές συμβολαίων και δασικούς χάρτες.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, διευκρινίζεται ότι:

  • Η αρμοδιότητα έκδοσης του πιστοποιητικού δασικού χαρακτήρα της παρ. 4 του άρθρου 20 του Ν3889/2010 (κυρωμένοι δασικοί χάρτες) σε κτηματογραφημένες περιοχές ανατίθεται αποκλειστικά στις υπηρεσίες των οικείων Διευθύνσεων Δασών.
  • Για τις περιοχές που στον δασικό χάρτη δεν αποτελούν δασικές εκτάσεις της παρ. 1 του άρθρου 13 του Ν3889/2010 (εντός σχεδίου πόλεως) το πιστοποιητικό αντικαθίσταται από υπεύθυνη δήλωση του συντάξαντος μηχανικού του άρθρου 8 του Ν1599/86, επί του τοπογραφικού διαγράμματος που συνοδεύει τη συμβολαιογραφική πράξη η οποία μνημονεύεται υποχρεωτικά στο συμβόλαιο. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δύναται ο μηχανικός που συντάσσει τοπογραφικό διάγραμμα, ενώπιον δημοσίου τομέα, να δηλώνει υπεύθυνα επ΄ αυτού την πληροφορία για τον χαρακτήρα της έκτασης, όπως αυτή προκύπτει από τον δασικό χάρτη, με προσωρινή ή οριστική ισχύ ανάλογα με το στάδιο που βρίσκεται αυτός.
  • Για τις εκτάσεις που δεν περιλαμβάνονται στα στοιχεία που περιγράφονται στην παρ. 1 του άρθρου 17 του Ν3889/2010 (για τις οποίες δεν έχουν ασκηθεί αντιρρήσεις), και δεν περιλαμβάνονται στις εξαιρέσεις του ίδιου άρθρου, το περιεχόμενο του ανηρτημένου δασικού χάρτη θεωρείται οριστικό και βεβαιώνεται με απόφαση του δ/ντή της οικείας Διεύθυνσης Δασών ότι δεν έχουν ασκηθεί αντιρρήσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet