Δήμος Πεντέλης: Υπεγράφη σύμβαση για την υλοποίηση του Εξοικονομώ ΙΙ
Ποιότητα Ζωής

Δήμος Πεντέλης: Υπεγράφη σύμβαση για την υλοποίηση του Εξοικονομώ ΙΙ

Εργολαβική σύμβαση για την έναρξη εργασιών- παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Πεντέλης και στο Νηπιαγωγείο Πεντέλης, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου Εξοικονομώ ΙΙ, υπέγραψε ο Δήμος Πεντέλης, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση.

Υλοποίηση δεσμεύσεων συνέχεια

Μετά την έναρξη του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ Ι, που αφορά στην πράξη «Εξοικονόμηση Ενέργειας Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης» συνολικού προϋπολογισμού 667.979,16 ευρώ, που περιλαμβάνει έργα εξοικονόμησης ενέργειας της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων στα σχολεία και παρεμβάσεις στις οδούς Πίνδου και Ροδώνης, ο Δήμος μας στις 13 Φεβρουαρίου 2015, υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με την εταιρεία ΤΗΚ Α.Ε., συνολικής συμβατικής δαπάνης 152.737,25 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), η οποία αφορά στην υλοποίηση του έργου ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη σύμβαση περιλαμβάνει εργασίες- παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Πεντέλης και στο Νηπιαγωγείο Πεντέλης.

Συγκεκριμένα:

1) Θερμομόνωση της οροφής του κτηρίου κάτω από την κεραμοσκεπή και του περιμετρικού κελύφους του κτηρίου ώστε να μειωθούν σημαντικά οι θερμικές απώλειες από την οροφή κατά την περίοδο θέρμανσης.

2) Αντικατάσταση όλων των υαλοστασίων με νέα κουφώματα αλουμινίου με θερμοδιακόπτη και διπλό υαλοπίνακα με διάκενο 12mm και ειδική ανακλαστική μεμβράνη ώστε να μειωθούν τόσο οι απώλειες θερμότητας από αυτά όσο και οι απώλειες λόγω αεροπερατότητας.

3) Αντικατάσταση του λέβητα και του καυστήρα πετρελαίου με νέους υψηλότερης απόδοσης και μικρότερης ισχύος για τον περιορισμό της λειτουργίας σε μερικό φορτίο και μόνωση των σωληνώσεων της διανομής με μονωτικό υλικό armaflex κατάλληλου πάχους.

4) Τοποθέτηση θερμοστατικών βαλβίδων και κεφαλών σε κάθε ένα από τα θερμαντικά σώματα για τη ρύθμιση της παρεχόμενης ποσότητας ζεστού νερού σε αυτά.

5) Αντικατάσταση των κυκλοφορητών ζεστού νερού θέρμανσης με νέους κατάλληλης ισχύος.

6) Τοποθέτηση μηχανικού εξαερισμού στις αίθουσες για την προσαγωγή της απαραίτητης ποσότητας νωπού αέρα με εναλλάκτη θερμότητας.

7) Αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με νέα χωρίς κάλυμμα, λαμπτήρες υψηλής απόδοσης και ηλεκτρονικά πηνία (ballast). Με την αντικατάσταση αυτή θα μειωθεί αισθητά η κατανάλωση ενέργειας που δαπανάται για φωτισμό.

Για ακόμα μια φορά ο Δήμος μας και ο δήμαρχος Στεργίου-Καψάλης Δημήτριος, προχωρά με γρήγορους ρυθμούς στην υλοποίηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων.

Προτεραιότητά μας να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στην εκπαίδευση των παιδιών μας σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet