Δ. Αποστολάκος: Μόνο ντροπή προκαλούν οι αποφάσεις για ανεξέλεγκτες κοπές δένδρων στον Δήμο Πεντέλης
Ποιότητα Ζωής

Δ. Αποστολάκος: Μόνο ντροπή προκαλούν οι αποφάσεις για ανεξέλεγκτες κοπές δένδρων στον Δήμο Πεντέλης

Νέο σκληρό σχόλιο από πλευράς του δημοτικού συμβούλου της παράταξης Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή Δημήτρη Αποστολάκου προκάλεσε η νέα απόφαση της διοίκησης του δημάρχου Πεντέλης, Δημήτρη Σεργίου (στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου), να προχωρήσει στην κοπή άλλων πέντε δένδρων στον Δήμο.

Ο κ. Αποστολάκος είχε παρέμβει για το ίδιο θέμα και πριν λίγες μέρες, με σχετική ανακοίνωσή του, και όπως φαίνεται δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει την προσπάθεια να αποτρέψει μια «ντροπιαστική» – κατά τον ίδιο – τακτική.

Στο νέο σχόλιό του ο δημοτικός σύμβουλος αναφέρει:

Μόνο ντροπή μπορεί να χαρακτηρίσει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου για κοπή ακόμα πέντε δένδρων (πεύκα και κουκουναριές).

Χωρίς να έχουν ληφθεί υπόψη οι προηγούμενες παρεμβάσεις και συστάσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο για αλλαγή του τρόπου που αξιολογεί η διοίκηση τις αιτήσεις για την κοπή δένδρων και χωρίς στην ουσία καμία γνωμοδότηση από εξειδικευμένους φορείς (και όχι, η αυτοψία των μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής δεν αποτελεί εχέγγυο, ελλείψει τεχνικής και επιστημονικής κατάρτισης), προβαίνει στην ανεξέλεγκτη κοπή πεύκων, κυπαρισσιών, κουκουναριών και ό,τι άλλο πράσινο μπορεί να εμποδίζει τη θέα ή την αισθητική κάποιου ψηφοφόρου.

Στην ερώτηση δε, προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, πώς ακριβώς διαχειρίζονται τα κομμένα ξύλα, η απάντηση ήταν ότι έρχονται και τα παίρνουν πολίτες(!), χωρίς κανένα πλαίσιο αξιολόγησης, λειτουργίας, απόφασης συλλογικού οργάνου… Και αυτό παραπέμπει σε χρηστή διοίκηση… Ντροπή!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet