Ενάντια σε κεραία κινητής πλησίον του Νηπιαγωγείου – Δημοτικού Ν. Πεντέλης ο Δήμος
Ποιότητα Ζωής

Ενάντια σε κεραία κινητής πλησίον του Νηπιαγωγείου – Δημοτικού Ν. Πεντέλης ο Δήμος

Τις ενέργειες του Δήμου ενάντια στην εκπομπή κεραίας κινητής τηλεφωνίας επί της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού 1 και Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου στη Δ.Κ. Νέας Πεντέλης, πλησίον του Νηπιαγωγείου – Δημοτικού Ν. Πεντέλης, είχε την ευκαιρία να παραθέσει ο αντιδήμαρχος Πεντέλης, Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, εκπροσωπώντας τον Δήμο Πεντέλης και τον δήμαρχο, Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, σε σχετική συνάντηση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ν. Πεντέλης, το Σάββατο 8 Απριλίου 2017.

Συγκεκριμένα, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις άμεσες ενέργειες του Δήμου ήδη, όπως τους είπε, από την ημερομηνία έκδοσης της άδειας λειτουργίας, πριν ακόμα μπει σε λειτουργία το κεραιοσύστημα, οι οποίες περιελάμβαναν τόσο αιτήματα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για διεξαγωγή ελέγχων, όσο και τον ορισμό δικηγόρου για τη σύνταξη και κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων κατά του σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας, με την 225/2015 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Επίσης, ανέφερε ότι με σχετικό αίτημά του ο Δήμος έχει ζητήσει από το Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων την εγκατάσταση μόνιμου σταθμού μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στον χώρο του σχολείου, ώστε να διασφαλίζεται η άμεση πρόσβαση του κοινού στα αποτελέσματα των μετρήσεων μέσω του ιστότοπου του Παρατηρητηρίου.

Τέλος, δήλωσε ότι «ο Δήμος, σύμφωνα με τη σταθερή θέση του Δήμου και του δημάρχου για καμία κεραία κινητής τηλεφωνίας εντός του οικιστικού του ιστού, θα αγωνισθεί για την απομάκρυνση των κεραιοσυστημάτων που εκπέμπουν πλησίον σχολείων, προσφέροντας  νομική υποστήριξη και προβαίνοντας σε οποιαδήποτε περεταίρω διοικητική ενέργεια».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκτός του κ. Παπακωνσταντίνου, ο τοπικός αντιδήμαρχος Ν. Πεντέλης, Ελευθέριος Κιτσούλης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ν. Πεντέλης, Εμμανουήλ Μιχελακάκης, και αρκετοί γονείς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet