Ερώτηση Συμπολιτείας για τους πυλώνες της ΔΕΗ στη Ν. Πεντέλη
Ποιότητα Ζωής

Ερώτηση Συμπολιτείας για τους πυλώνες της ΔΕΗ στη Ν. Πεντέλη

Ερώτηση σχετικά με το ζήτημα της απομάκρυνσης των πυλώνων της ΔΕΗ από τη Νέα Πεντέλη κατέθεσε στη δημοτική Αρχή του Δήμου Πεντέλης η παράταξη Συμπολιτεία:

Σε σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη σημειώνει:

Με αφορμή το γεγονός ότι το έργο της απομάκρυνσης των πυλώνων της ΔΕΗ στη Νέα Πεντέλη δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα έργων της Περιφέρειας Αττικής για το έτος 2018, η Συμπολιτεία κατέθεσε σχετικό ερώτημα προς τη δημοτική Αρχή.

Στο ερώτημα, που υπογράφεται από τη Νατάσα Κοσμοπούλου, τη Δήμητρα Κεχαγιά και τους δημοτικούς συμβούλους της Συμπολιτείας από τη Νέα Πεντέλη Κώστα Καλλιανιώτη και Γιώργο Δρόσο, ρωτάται επίσης η δημοτική Αρχή για τις ενέργειες που έχουν γίνει σχετικά με το θέμα αυτό που απασχολεί σημαντικό μέρος των κατοίκων της Νέας Πεντέλης και παραμένει άλυτο εδώ και πολλά χρόνια.

Τα ειδικότερα ερωτήματα προς τη δημοτική Αρχή, έχουν ως εξής:

1) Γιατί το έργο δεν συμπεριλήφθηκε στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής για το έτος 2018, ως αναμενόταν;

2) Μετά τη θετική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής (Απόφαση 316/2017) επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη μεταφορά των πυλώνων, ρωτάμε:

Α. Έχει εκδοθεί από την αρμόδια υπηρεσία η απαιτούμενη Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων προκειμένου το έργο να είναι ώριμο;

Β. Έχει συνταχθεί η οριστική μελέτη μεταφοράς των πυλώνων; Εάν ναι, ποιος είναι ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός του έργου και ποια η πρόβλεψη για τη χρηματοδότηση αυτού; Εάν όχι, ποιες οι ενέργειες σας για τη σύνταξη αυτής;

3) Υπάρχει κάποια αλλαγή στην πολιτική του ΑΔΜΗΕ για το θέμα, μετά τη νέα του μετοχική σύνθεση;

4) Ποιες οι ενέργειες της δημοτικής Αρχής για τη χρηματοδότηση του έργου από 1/9/2014; Παρακαλούμε για τη χορήγηση της σχετικής αλληλογραφίας του Δήμου με τους αρμόδιους φορείς για τα οικονομικά δεδομένα του έργου.

Αναμένονται οι απαντήσεις της δημοτικής Αρχής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet