Η Νέα Πεντέλη απαλλάσσεται από τους πυλώνες υπερυψηλής τάσης της ΔΕΗ
Ποιότητα Ζωής

Η Νέα Πεντέλη απαλλάσσεται από τους πυλώνες υπερυψηλής τάσης της ΔΕΗ

Το θέμα της αλλαγής δρομολόγησης των δύο γραμμών υπερυψηλής τάσεως ρεύματος 400 kV που διέρχονται εντός του οικιστικού ιστού στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Πεντέλης (περιβαλλοντικοί όροι υλοποίησης της μελέτης) συζητήθηκε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Πεντέλης, «οι πυλώνες ταλαιπωρούν τους κατοίκους της Δ.Κ. Νέας Πεντέλης δεκαετίες και μετά τη δέσμευση της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, για συμμετοχή στη χρηματοδότησή του έργου της μετακίνησής τους και από την Περιφέρεια, σε συνέχεια των επίμονων αιτημάτων του δημάρχου, ανασύνταξης και επικαιροποίησης της μελέτης και προώθησης κοινής απόφασης έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων, φαίνεται να πήρε τον δρόμο υλοποίησής του».

Ο δήμαρχος στην τοποθέτησή του κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής επεσήμανε κυρίως δύο θέματα, όπως σημειώνονται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πεντέλης: «Τη σημαντικότητα της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου σε ένα τόσο σοβαρό για την κοινωνία θέμα. Τη στήριξη της προσπάθειας του δημάρχου και από τη νυν και από την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής».

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ομόφωνα ενέκρινε την εισήγηση του δημάρχου και ψήφισε το θέμα.

Στο Συμβούλιο παρευρέθησαν ο δημοτικός σύμβουλος της Δ.Κ. Νέας Πεντέλης Γεώργιος Μουαμελεντζής, ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πεντέλης, Αναστάσιος Χριστίδης, και πλήθος κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet