Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης: Δεν θέλουμε «τσιμεντούπολη» τον λόφο του Προφήτη Ηλία
Ποιότητα Ζωής

Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης: Δεν θέλουμε «τσιμεντούπολη» τον λόφο του Προφήτη Ηλία

Ανακοίνωση για το μέλλον της περιοχής του λόφου του Προφήτη Ηλία, στη Ν. Πεντέλη, εξέδωσε η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης.

Με αφορμή την πρόσφατη «μαραθώνια» συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το γήπεδο του Νεοπεντελικού, η παράταξη του υποψηφίου δημάρχου Σπύρου Κωνσταντά κατηγορεί τη δημοτική αρχή του δημάρχου Δημήτρη Στεργίου ότι έχει σχέδια οικοπεδοποίησης της περιοχής, αλλά και τις παρατάξεις της μειοψηφίας, ότι ουσιαστικώς δεν αντιτάσσονται σε αυτούς τους σχεδιασμούς.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης:

Την προηγούμενη εβδομάδα, σε μια μαραθώνια συνεδρίαση διάρκειας 4,5 ωρών(!), η διοίκηση κατάφερε να μην δώσει καμία απολύτως απάντηση σχετικά με τον λόφο του Προφήτη Ηλία και το γήπεδο. Η συζήτηση εξαντλήθηκε σε κόντρες «επί προσωπικού» και κινήσεις εντυπωσιασμού μεταξύ των υπόλοιπων παρατάξεων. Και βέβαια όλα αυτά μακριά από κάθε ουσία.

Είναι λογικό να υψώνουν τους τόνους για να δικαιολογήσουν τις «μεταγραφές» τους, αφού όσον αφορά την πολιτική τους, οι συγκλίσεις είναι κάτι παραπάνω από προφανείς. Άλλωστε και όσοι ανακάλυψαν όψιμα το πρόβλημα στη Νέα Πεντέλη, για χρόνια υπήρξαν δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, τηρώντας «σιγήν ιχθύος». Ποιον νομίζουν ότι θα καταφέρουν να εξαπατήσουν στο… παρά πέντε της κάλπης;

Επί της ουσίας, αναδείχτηκε ο εμπαιγμός της διοίκησης Στεργίου, τόσο κατά των κατοίκων της περιοχής του Προφήτη Ηλία όσο και κατά των νέων ανθρώπων που αθλούνται και των αθλητικών σωματείων της πόλης μας. Η σημερινή διοίκηση έχει ακέραια την ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και η οποία περιγράφεται ως εξής: ένα «φάντασμα» γηπέδου στο «Θάλωσι», με εγκληματική εγκατάλειψη, αλλά και μια τουλάχιστον «χλιαρή» στάση απέναντι σε όσους θέλουν ο λόφος του Προφήτη Ηλία να γεμίσει τσιμέντο και τούβλα.

Εάν η διοίκηση ήθελε να αναβαθμίσει το υφιστάμενο γήπεδο, θα μπορούσε να το έχει κάνει. Κάτι τέτοιο επιτρέπεται από τον υπάρχοντα χαρακτηρισμό της περιοχής (εντός Α’ Ζώνης του Π.Δ. Προστασίας Όρους Πεντέλης), ενώ η διοίκηση έχει στα χέρια της και νομική γνωμοδότηση σχετικά με τις συνέπειες της παραχώρησης, το 1989. Εναλλακτικά θα μπορούσε να έχει πάρει πρωτοβουλία για νέο γήπεδο σε άλλη κατάλληλη έκταση.

Σε κάθε περίπτωση θα ήταν αντικείμενο διεκδίκησης και πρακτικής εφαρμογής μέτρων που στηρίζουν την αθλούμενη νεολαία της Πεντέλης. Αυτό δεν έγινε, οι ανάγκες του Νεοπεντελικού είναι στον «αέρα». Οι προεκλογικές υποσχέσεις Στεργίου δεν πείθουν κανέναν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης δεν θα δεχτεί κανένα τετελεσμένο με τσιμεντοποίηση και καταπατήσεις. Η έκταση των 52 στρεμμάτων στον λόφο του Προφήτη Ηλία πρέπει να παραμείνει πνεύμονας οξυγόνου για την περιοχή, να την χαίρονται οι οικογένειες και οι νέοι της πόλης μας. Έχει ευθύνη η διοίκηση για την αντιφατική της στάση απέναντι σε όσους επιβουλεύονται τον λόφο. Έχουν ευθύνη και οι άλλες παρατάξεις που δεν παίρνουν σαφή και ξεκάθαρη θέση, αλλά ουσιαστικά σέρνονται πίσω από τη διοίκηση Στεργίου, τοποθετούμενες μόνο για την έκταση του γηπέδου και όχι για ολόκληρο τον λόφο.

Η περιοχή μας βρίσκεται στους πρόποδες του Πεντελικού Όρους, έχει ειδικά χαρακτηριστικά αλλά και δυνατότητες. Δεν θέλουμε «τσιμεντούπολη». Δεν θέλουμε παράνομες χωματερές, λατομεία και μεγαθήρια, με «φαραωνικές» επενδύσεις φωτοβολταϊκών, με βασικό άξονα την εμπορευματική χρήση της γης, τις μεγάλες ιδιοκτησίες, την εκμετάλλευση των αναγκών του λαού .

Οι ελεύθεροι χώροι και ο Προφήτης Ηλίας πρέπει να προφυλαχθούν σαν κόρη οφθαλμού. Η αξιοποίηση της έκτασης της παλιάς λίμνης «Θάλωσι» πρέπει να έχει ως μοναδικό γνώμονα τις ανάγκες του λαού και των εργαζομένων. Να μπορεί ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο νέος να έχει ένα χώρο όμορφο και λειτουργικό για αναψυχή και αθλητισμό.

Οι προτάσεις φορέων για τον χώρο είναι πολλές και ενδιαφέρουσες, το θέμα όμως για τη Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης δεν είναι τεχνικό, αλλά πολιτικό.

Όποιος θέλει να δώσει λύσεις κινητοποιεί τον λαό και τη νεολαία της περιοχής, ενημερώνει, οργανώνει, προχωρά με σχέδιο στη διεκδίκηση-προστασία-αξιοποίηση χώρων, ώστε να υπηρετούνται ολοκληρωμένα οι κοινωνικές ανάγκες.

Μια δημοτική αρχή που στο «τιμόνι» της θα βρίσκονταν οι κομμουνιστές και η Λαϊκή Συσπείρωση, από θέσεις λαϊκής αντιπολίτευσης στις κυβερνήσεις, θα προχωρούσε αταλάντευτα και ανεξάρτητα από δικαστικές διαμάχες και προσκόμματα, στη δημιουργία γηπέδου για το Νεοπεντελικό και για κάθε σωματείο, σε επαρκείς, ποιοτικούς και δωρεάν χώρους άθλησης, με κρατική χρηματοδότηση για όλους τους νέους της πόλης μας. Θα έμπαινε μπροστά για την προστασία δασικών εκτάσεων, χωρίς ήξεις-αφήξεις, για να μην περάσει ούτε σπιθαμή γης σε επίδοξους καταπατητές.

Αυτά όμως προϋποθέτουν την ιεράρχηση των λαϊκών αναγκών ως πρώτιστο καθήκον.

Κάθε καλοπροαίρετος συμπολίτης μας μπορεί σήμερα να προβληματιστεί και να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα. Ποιος θα είναι την επόμενη μέρα των εκλογών δίπλα του στον καθημερινό αγώνα για δουλειά, ζωή με δικαιώματα, ασφάλιση, πρόνοια, αθλητισμό, πολιτισμό; Καλούμε τους εργαζόμενους της πόλης μας, τους νέους και ειδικά όσους ψηφίζουν για πρώτη φορά, να κάνουν μαζί μας τη διαφορά!

Με το ΚΚΕ παντού, με τη Λαϊκή Συσπείρωση και υποψήφιο δήμαρχο Πεντέλης τον Σπύρο Κωνσταντά και υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής τον Γιάννη Πρωτούλη!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet