ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Να αναλάβει πρωτοβουλία ο Δήμος για τις κεραίες»
Ποιότητα Ζωής

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Να αναλάβει πρωτοβουλία ο Δήμος για τις κεραίες»

Ενάντια στην τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε κτήριο του ΟΤΕ στα Μελίσσια, αλλά και ενάντια στον δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, σχετικά με το γενικότερο ζήτημα των κεραιών στον Δήμο, τοποθετείται η παράταξη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Πεντέλης με την ακόλουθη ανακοίνωσή της.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε κτήριο του ΟΤΕ που βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή και συγκεκριμένα στην οδό Λευκάδος, 100 μέτρα από σχολείο και δέκα μέτρα από τα σπίτια, που εγκαταστάθηκε την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου στις 1:00 τα ξημερώματα προκειμένου να μην υπάρχουν αντιδράσεις από τους κατοίκους.

Τα προβλήματα με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας δεν δημιουργήθηκαν από παρθενογένεση, ούτε οφείλονται στην παραβίαση της νομοθεσίας. Ο δρόμος άνοιξε με τους νόμους που έχουν ψηφίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και της κινητής τηλεφωνίας αλλά και γενικότερα για την απελευθέρωση της αγοράς των τηλεπικοινωνιών με μοναδικό κριτήριο τα κέρδη των πολυεθνικών.

Για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι στον καπιταλισμό δεν υπάρχουν ευαισθησίες, μπροστά στην κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων. Κυβερνήσεις, περιφερειάρχες και δημοτικές αρχές δεν διστάζουν να θυσιάσουν ζωές προκειμένου να σώσουν την κερδοφορία των εργοδοτών τους.

Ευθύνες όμως έχει και η δημοτική αρχή του «ανεξάρτητου» κυρίου Στεργίου που όλος τυχαίως στηρίζεται από τη Ν.Δ., που μπορεί στα λόγια να τάσσεται κατά των κεραιών αλλά η πραγματικότητα λέει ότι στον Δήμο Πεντέλης σήμερα υπάρχουν 12 κεραίες κινητής τηλεφωνίας και στην περιοχή των Μελισσίων υπάρχουν 4.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και ΚΑΛΟΥΜΕ τώρα τη διοίκηση του Δήμου Πεντέλης να αναλάβει πρωτοβουλία απαιτώντας από τη διοίκηση του ΟΤΕ να κατεβάσει όλες τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας, να ορθώσουν το ανάστημά τους και να απαιτήσουν τόσο από τον Δήμο όσο και από την Περιφέρεια να κατεβάσει τώρα τις κεραίες. Για αυτούς νομιμότητα είναι η κερδοφορία των επιχειρήσεων που εξυπηρετούν με την πολιτική τους, για εμάς νομιμότητα είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των λαϊκών οικογενειών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet