«Νέα Αρχή» για το ΝΙΕΝ προωθεί η δημοτική παράταξη Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή
Ποιότητα Ζωής

«Νέα Αρχή» για το ΝΙΕΝ προωθεί η δημοτική παράταξη Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή

Με πρωτοβουλία και αίτημα της δημοτικής ομάδας του συνδυασμού Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή προς την υπουργό Έφη Αχτσιόγλου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019, στο υπουργείο Εργασίας, ευρεία σύσκεψη με θέμα την αξιοποίηση του ακινήτου 120 στρεμμάτων του πρώην Νοσοκομειακού Ιδρύματος Εμπορικού Ναυτικού (ΝΙΕΝ) στα Μελίσσια, με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος: από το γραφείο της υπουργού, η κ. Λάμπρου και ο σύμβουλος για την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας και πρόεδρος στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ Α.Ε, καθηγητής του ΕΜΠ, Δημήτρης Μπελαβίλας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας,  Ανδρέας Νεφελούδης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της τεχνικής και της νομικής Υπηρεσίας του ΕΦΚΑ. Από τη δημοτική παράταξη Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή συμμετείχαν ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Πεντέλης Αντώνης Φειδοπιάστης, ο τ. δήμαρχος Νέας Πεντέλης Κώστας Κοσοβίτσας, από την επιτροπή περιβάλλοντος της παράταξης, ο τοπογράφος Νέστωρ Ζύγρας και η αρχιτέκτων πολεοδόμος Δήμητρα Ζύγρα, υποψήφια δημοτική σύμβουλος.

Μετά από διεξοδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, καθορίστηκαν οι στόχοι και τα βήματα για την αξιοποίηση και χρήση του ακινήτου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης αυτά έχουν ως εξής:

Οι στόχοι:

α) Η πευκόφυτη έκταση του περιβάλλοντος χώρου (περίπου 100 στρέμματα) να δοθεί ως κοινωνική ανταπόδοση, για χρήση στους πολίτες, με σύμβαση παραχώρησης του υπουργείου Εργασίας προς τον Δήμο Πεντέλης.               

β) Τα κτήρια των πρώην Νοσηλευτικών Μονάδων, με την απαιτούμενη έκταση για την αυτοτελή λειτουργίας τους, θα επισκευασθούν και θα διασκευασθούν τμηματικά, με πρόγραμμα των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, για τη στέγαση και λειτουργία νοσηλευτικών υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινωνικής αλληλεγγύης.

Τα βήματα:

Για την έκταση του περιβάλλοντος χώρου, πού διέπεται από την πολεοδομική και δασική νομοθεσία ως εκτός σχεδίου δασική έκταση, προτείνονται:

α) Η σύντομη προσωρινή παραχώρηση της χρήσης στον Δήμο Πεντέλης.

β) Η εκπόνηση μελέτης χωροθέτησης και κατασκευής συγκεκριμένων χρήσεων, από την κρατική εταιρεία ΑΝΑΠΛΑΣΗ Α.Ε, με έγκριση των αρμοδίων δημοσίων αρχών και την εκτίμηση των αναγκών της τοπικής κοινωνίας.      

γ) Η πολύχρονη παραχώρηση χρήσης στον Δήμο Πεντέλης με σύμβαση, που θα συνοδεύεται από χρονοπρόγραμμα υλοποίησης των έργων της μελέτης για την πλήρη ανάπτυξη του χώρου και την ένταξή του στον αστικό ιστό της πόλης, για χρήση από τους πολίτες.

Τέλος το πρόγραμμα αξιοποίησης του δομημένου χώρου, από τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας, θα περιλαμβάνει την έκταση, που είναι απαραίτητη για την ανεξάρτητη, από τις χρήσεις του περιβάλλοντος δασικού χώρου, λειτουργία των υπηρεσιών.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες ανέλαβαν να διερευνήσουν άμεσα τα θέματα που σχετίζονται με το κληροδότημα, ώστε να εξασφαλίζεται η πλήρης νομιμότητα των ενεργειών, που θα τεθούν υπόψη των αρμοδίων υπουργών.

Τέλος εκφράστηκε από τους συμμετέχοντες η θέληση για την επίσκεψη του χώρου του ακινήτου, ώστε να αποκτηθεί πλήρης αντίληψη της σημερινής του κατάστασης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet