Video

Νέα συγκέντρωση κατοίκων κατά της κεραίας στα Μελίσσια – VIDEO

Για άλλη μια φορά, οι κάτοικοι της περιοχής της πρώτης γειτονιάς Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης συγκεντρώθηκαν στην οδό Λευκάδος 6 & Κονίτσης, έξω από κτήριο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος, για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην κεραία κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας Cosmote, που τοποθετήθηκε στη στέγη του συγκεκριμένου κτηρίου τα ξημερώματα της Τετάρτης 14 Αυγούστου 2014, σε απόσταση αναπνοής από το δημοτικό σχολείο, τον παιδικό σταθμό και το νηπιαγωγείο της περιοχής.

Το πανό των συγκεντρωμένων
Το πανό των συγκεντρωμένων
Κάτοικοι και γονείς στην οδό Λευκάδος
Κάτοικοι και γονείς στην οδό Λευκάδος

Η συγκέντρωση έγινε στις 08:30 το πρωί, την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, και μπορεί η συμμετοχή να μην ήταν αντίστοιχη εκείνης της νύχτας της 1ης Σεπτεμβρίου 2014 («Βράζει» η 1η γειτονιά Μελισσίων για την κεραία), αλλά αυτή τη φορά ήταν έντονη η παρουσία των τοπικών πολιτικών παραγόντων.

Βλ. Σιώμος, Α. Μπούσουλα-Χάνου, Γ. Βορέας, Η. Τσουχνικάς, Δ. Αποστολάκος, Β. Μπούρας
Βλ. Σιώμος, Α. Μπούσουλα-Χάνου, Γ. Βορέας, Η. Τσουχνικάς, Δ. Αποστολάκος, Β. Μπούρας
Δήμητρα Κεχαγιά, δημοτική σύμβουλος (Συμπολιτεία)
Δήμητρα Κεχαγιά, δημοτική σύμβουλος (Συμπολιτεία)
Κ. Τζουμάκας - Αντ. Φειδοπιάστης, δημοτικοί σύμβουλοι (Πεντέλη εν Δράσει)
Κ. Τζουμάκας – Αντ. Φειδοπιάστης, δημοτικοί σύμβουλοι (Πεντέλη εν Δράσει)

 

Ο λόγος της συγκέντρωσης ήταν να ενημερωθούν οι κάτοικοι για τα επόμενα βήματα της επιτροπής των κατοίκων που έχει συσταθεί για την αποξήλωση της κεραίας, τα οποία -σύμφωνα με τον συντονιστή της επιτροπής Νίκο Μούτσελο– περιλαμβάνουν την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων την προσεχή εβδομάδα, με την ελπίδα έως τα μέσα Ιουνίου να έχει οριστεί δικάσιμος.

Δημήτρης Σταυρόπουλος, δημοτικός σύμβουλος (Συμπολιτεία)
Δημήτρης Σταυρόπουλος, δημοτικός σύμβουλος (Συμπολιτεία)
Συνεννοήσεις με τους υπαλλήλους του ΟΤΕ
Συνεννοήσεις με τους υπαλλήλους του ΟΤΕ
Παραλαβή της έγγραφης διαμαρτυρίας
Παραλαβή της έγγραφης διαμαρτυρίας

Εν συνεχεία, αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων επιχείρησε να επιδώσει έγγραφη διαμαρτυρία στον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΟΤΕ. Ωστόσο, υπάλληλοι της υπηρεσίας ενημέρωσαν ότι ο προϊστάμενος βρίσκεται στα κεντρικά και όχι στο συγκεκριμένο κτήριο, ενώ κάποιοι εξ αυτών δεν φαίνεται να χάρηκαν ιδιαίτερα από την παρουσία των κατοίκων και της δημοσιογραφικής κάμερας του enypografa.gr στον χώρο. Επικράτησε μικρή ένταση και η… πληθωρική παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου της Συμπολιτείας Δημήτρη Σταυρόπουλου (“να το ξέρετε, θα έχουμε πόλεμο για την κεραία”, είπε προς τους υπαλλήλους του ΟΤΕ) και τελικώς, με τη μεσολάβηση των παρόντων αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων Πεντέλης και κατόπιν συνεννοήσεων με τα… κεντρικά, υπάλληλος της Υπηρεσίας παρέλαβε τη σχετική διαμαρτυρία, για να την προωθήσει αρμοδίως.

Και παρουσία αστυνομίας...
Και παρουσία αστυνομίας…

Αμέσως μετά την αποχώρηση της αντιπροσωπείας από τον προαύλιο χώρο του κτηρίου, κατέφθασε και περιπολικό της Άμεσης Δράσης, το οποίο προφανώς είχε καλέσει κάποιος εκ των υπαλλήλων του ΟΤΕ. Το πλήρωμα του περιπολικού ενημερώθηκε από την αντιδήμαρχο Άντα Μπούσουλα-Χάνου και τον συντονιστή της επιτροπής για τον λόγο της συγκέντρωσης, διαπίστωσε ότι ουδείς κίνδυνος(!) προέκυπτε για τους υπαλλήλους και το κτήριο του ΟΤΕ από τους συγκεντρωμένους γονείς και κατοίκους και το… συμβάν έληξε εκεί.

Στον αγώνα των κατοίκων δήλωσαν συμπαραστάτες το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων της πόλης, εκπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν στη συγκέντρωση. Συγκεκριμένα, στον χώρο βρέθηκαν οι εξής:

  • Άντα Μπούσουλα-Χάνου, αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Διαύγειας
  • Ηλίας Τσουχνικάς, τοπικός αντιδήμαρχος Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων
  • Βασίλης Μπούρας, δημοτικός σύμβουλος (Δημοτική Συμμαχία)
  • Δημήτρης Αποστολάκος, δημοτικός σύμβουλος (Δημοτική Συμμαχία)
  • Δήμητρα Κεχαγιά, δημοτική σύμβουλος (Συμπολιτεία)
  • Δημήτρης Σταυρόπουλος, δημοτικός σύμβουλος (Συμπολιτεία)
  • Βλάσσης Σιώμος, δημοτικός σύμβουλος (Συμπολιτεία) & πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ)
  • Αντώνης Φειδοπιάστης, δημοτικός σύμβουλος (Πεντέλη εν Δράσει)
  • Κώστας Τζουμάκας, δημοτικός σύμβουλος (Πεντέλη εν Δράσει).

Επίσης, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μελισσίων Γιώργος Βορέας και εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων.

Η έγγραφος διαμαρτυρία των κατοίκων
Η κεραία της Cosmote στο κτήριο του ΟΤΕ (οδός Λευκάδος)
Η κεραία της Cosmote στο κτήριο του ΟΤΕ (οδός Λευκάδος)

Προς: Κτίριο ΟΤΕ (Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος) Λευκάδος 6, Μελίσσια
Υπ’ όψιν Προϊσταμένου Τεχνικών Υπηρεσιών ΟΤΕ

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρία Κατοίκων Μελισσίων για την κεραία κινητής τηλεφωνίας σταθμού βάσεως Μελισσίων (οδός Λευκάδος αρ. 6 & Κονίτσης)

Μελίσσια, 20 Μαρτίου 2015

Ως Κάτοικοι της περιοχής και Mέλη των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των πέριξ σχολείων στην πρώτη γειτονιά Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης, όπου ευρίσκεται εγκατεστημένο το τέρας-κεραία του εργοδότη σας, διαμαρτυρόμαστε εντονότατα και εκφράζουμε τη δικαιολογημένη αγανάκτησή μας για την εγκατάσταση και λειτουργία της κεραίας κινητής τηλεφωνίας COSMOTE στη γειτονιά μας, μόλις 100 μέτρα από το Δημοτικό σχολείο, τον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο.

Θεωρούμε ότι η ανύψωση της εν λόγω κεραίας, χαράματα της 14ης Αυγούστου 2014, ενέχει πρόδηλο δόλο και έγινε εσκεμμένα προκειμένου να αποφύγετε τις αντιδράσεις μας και να συγκαλύψετε τις παράνομες ενέργειες σας. Καθημερινά όλοι μας, και πρωτίστως τα παιδιά μας αποτελούν άθελά τους δέκτες της εκπεμπόμενης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Η διαρκής έκθεση σε αυτού του είδους ακτινοβολία, αναμφίβολα επιφέρει δυσμενείς συνέπειες στην υγεία μας, οι οποίες μακροπρόθεσμα μπορούν να αποβούν μη αναστρέψιμες! Και να είστε απολύτως βέβαιοι οτι και εσείς οι ίδιοι, ακόμη και εάν υιοθετείτε τη φθηνή δικαιολογία ότι δήθεν απλώς μισθώνετε μέρος της ακίνητης ιδιοκτησίας σας, θα ευθύνεστε κατά το μερίδιο, που σας αναλογεί, για τις μοιραίες συνέπειες στις ζωές των παιδιών μας, με τις τύψεις να σας συνοδεύουν καθημερινά.

Σας βεβαιώνουμε, ότι όλοι μας ανεξαιρέτως θα μεριμνήσουμε, ώστε τα νοικοκυριά της γύρω περιοχής όσο και οι ευαισθητοποιημένοι συνδρομητές των υπολοίπων περιοχών να διακόψουν άμεσα τη χρήση υπηρεσιών ΟΤΕ και COSMOTE, εάν δεν σταματήσει η λειτουργία και δεν απομακρυνθεί η εν λόγω κεραία άμεσα!

Αρκεί να ανατρέξετε στα στοιχεία συνδρομητών σας στην ευρύτερη περιοχή και θα διαπιστώσετε ότι η διακοπή αποτελεί γεγονός και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα εκπλαγείτε δυσάρεστα.

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ να γίνονται τα παιδιά μας πειραματόζωα στο βωμό του ΚΕΡΔΟΥΣ σας!

Αναλογιζόμενοι τις ευθύνες, που σας αναλογούν, θεωρούμε τουλάχιστον έντιμο να έχουμε την έγγραφη απάντηση σας σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα στην κατωτέρω ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Κάτοικοι και Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων στην πρώτη γειτονιά Μελισσίων – Δήμος Πεντέλης

Σχετικά άρθρα

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet