Οι δράσεις του Δήμου Πεντέλης για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας
Κοινωνία

Οι δράσεις του Δήμου Πεντέλης για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ολοκληρώθηκε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021 στον Δήμο Πεντέλης με τη δημοτική αρχή να υλοποιεί δράσεις που ενίσχυσαν τη βιώσιμη κινητικότητα, την αναψυχή, την εκπαίδευση και την ενημέρωση σε θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής.

Ειδικότερα, όπως ενημερώνει η διοίκηση του Δήμου, υλοποιήθηκαν πιλοτικές πεζοδρομήσεις στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στη Νέα Πεντέλη και στην οδό 17ης Νοέμβρη στα Μελίσσια. «Οι πολίτες της πόλης, μικροί και μεγάλοι, είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν, να κάνουν ποδήλατο και να ευχαριστηθούν σε ελεύθερο από αυτοκίνητα χώρο, με ασφάλεια» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν δράσεις οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας ΙΟΑΣ ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ, ενώ οι μικροί φίλοι της πόλης είχαν την ευκαιρία, μέσα από παιχνίδια, εικαστικές δράσεις και άθληση, να ενημερωθούν για τη σημασία της κυκλοφοριακής αγωγής, καθώς και για την αύξηση της χρήσης του ποδηλάτου και της πεζής μετακίνησης.

Η εμπλοκή φορέων και ενεργών πολιτών στις εκδηλώσεις για τη βιώσιμη κινητικότητα ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική και παίζει καθοριστικό ρόλο καθώς έτσι διαμορφώνονται συνθήκες για έναν διαφορετικό τρόπο μετακίνησης στις σύγχρονες πόλεις, τονίζεται από πλευράς Δήμου.

Η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, δήλωσε σχετικά:

«Η συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας σηματοδοτεί την ιδιαίτερη έμφαση που δίνουμε στην αλλαγή της νοοτροπίας των πολιτών στις μετακινήσεις τους στην πόλη και την ευαισθητοποίησή τους, ώστε να δημιουργήσουμε όλοι μαζί έναν Δήμο πιο ανθρώπινο, πιο φιλικό, πιο προσβάσιμο, πιο “πράσινο” για όλους. 

»Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας δεν ήταν παρά μόνο η αρχή. Δεν αρκεί να γιορτάζουμε μόνο κατά τη διάρκειά της, αλλά καθημερινά να επιλέγουμε βιώσιμους τρόπους μετακίνησης. Προς την κατεύθυνση αυτή είναι και οι δύο μελέτες που συντάσσονται, η κυκλοφοριακή μελέτη και η μελέτη αστικών αναπλάσεων, ενώ σημαντικό ρόλο διαδραματίζει σε όλα αυτά το Σχέδιο Βιώσιμης Κινητικότητας που εγκρίθηκε πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

»Ευχαριστούμε όλους εκείνους που συμμετείχαν και πήραν μέρος στις εκδηλώσεις μας και σας καλούμε από τώρα να συμμετέχουμε όλοι μαζί σε δράσεις και εκδηλώσεις για το επόμενο έτος, Ευρωπαϊκής εβδομάδας Κινητικότητας 2022».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet