Οι ιδιοκτήτες του Ο.Τ. 74 κατάσχεσαν την επιχορήγηση του Δήμου!
Ποιότητα Ζωής

Οι ιδιοκτήτες του Ο.Τ. 74 κατάσχεσαν την επιχορήγηση του Δήμου!

Ο Δήμος δεν έλαβε την τακτική επιχορήγηση του Ιανουαρίου 2015, όπως καταγγέλλει η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Συμπολιτεία, καθώς αυτή κατασχέθηκε από τους ιδιοκτήτες του Ο.Τ. 74, η περιουσία των οποίων απαλλοτριώθηκε, όπως αναφέρει η παράταξη, αλλά ουδέποτε αποζημιώθηκε. Ο επικεφαλής της παράταξης Μανώλης Γραφάκος κατηγορεί τη διοίκηση του δημάρχου Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη για “ερασιτεχνισμό” στον χειρισμό τόσο της συγκεκριμένη υπόθεσης, όσο και ανάλογων περιπτώσεων στον Δήμο Πεντέλης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Συμπολιτείας:

Ο Δήμος δεν έλαβε την τακτική επιχορήγηση του μηνός Ιανουαρίου

Η υπεροψία, η αλαζονεία, η ανεπάρκεια και ο ερασιτεχνισμός της διοίκησης Στεργίου θέτουν σε κίνδυνο την οικονομική λειτουργία του Δήμου

Πρωτοφανείς, εμμονικές και ερασιτεχνικές ενέργειες της διοίκησης Στεργίου οδήγησαν τον Δήμο να μην λάβει την τακτική επιχορήγηση από το κράτος του μηνός Ιανουαρίου 2015.

Αυτό οφείλεται σε οφειλή του Δήμου, ύψους 306.000 ευρώ, που αφορά αποζημίωση που υποχρεούται να δώσει ο Δήμος με δικαστική απόφαση του Εφετείου από το 2011, λόγω απαλλοτρίωσης χώρου στο Ο.Τ.74 στη Νέα Πεντέλη. Ενώ η διοίκηση Στεργίου είχε τη δυνατότητα να εντάξει αυτή την υποχρέωση στο ποσό που δόθηκε από το Κράτος στους Δήμους για πληρωμές παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών, επέλεξε να αφήσει το θέμα να διαιωνίζεται.

Αποτέλεσμα αυτής της πρωτοφανούς αδράνειας της διοίκησης Στεργίου ήταν οι δικαιούχοι της αποζημίωσης να εκδώσουν στο τέλος του 2013, διαταγή πληρωμής σε βάρος του Δήμου.

Λίγο πριν τις Δημοτικές εκλογές του 2014, ο Μανώλης Γραφάκος ανέλαβε πρωτοβουλία, συναντώντας τους δικαιούχους της αποζημίωσης και υπήρξε συμβιβαστική συμφωνία και συναίνεση των ιδιοκτητών, σε τμηματική άτοκη καταβολή του ποσού σύμφωνα με τις δυνατότητες του Δήμου, πρόταση που μετά τις εκλογές η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ πρότεινε στον Δήμο, αλλά ο κ. Στεργίου αρνήθηκε και συνέχισε να αδιαφορεί.

Μάλιστα, εντελώς αιφνιδιαστικά, στις 7/1/2015 ο κ. Στεργίου προκάλεσε Δημοτικό Συμβούλιο-παρωδία με θέμα τον αποχαρακτηρισμό του Ο.Τ. 74, παρότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αναρμόδιο για τέτοιες αποφάσεις (Η «ατζέντα» των κοινόχρηστων χώρων και πάλι στο Δ.Σ. Πεντέλης).

Στο Δ.Σ., με την τοποθέτησή του, ο Μανώλης Γραφάκος ανέδειξε την προχειρότητα διαχείρισης του θέματος εκ μέρους της διοίκησης, καλώντας για άλλη μια φορά τον Δήμο να έρθει σε μια συμβιβαστική συμφωνία με τους δικαιούχους (οι οποίοι εν τω μεταξύ είχαν εγγράφως αποδεχθεί τμηματική καταβολή της οφειλής από τον Δήμο), προτείνοντας παράλληλα διαπαραταξιακή επιτροπή που θα ασχοληθεί με αντίστοιχα θέματα απόκτησης ελεύθερων χώρων.

Με περισσή και ακατανόητη αλαζονεία, η διοίκηση ακολούθησε την ίδια λανθασμένη και επικίνδυνη πορεία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δικαιούχοι της αποζημίωσης να προχωρήσουν σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του Δήμου, δεσμεύοντας το ποσό της τακτικής επιχορήγησης του κράτους για τον μήνα Ιανουάριο.

Καλούμε τον κ. Στεργίου και τη διοίκησή του να σοβαρευτούν και επαναφέρουμε ξανά την πρότασή μας για δημιουργία επιτροπής απόκτησης των ελεύθερων χώρων του Δήμου, που προτείναμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7/1/2015.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet