ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης: Αστικό πάρκο για όλους στο ΝΙΕΝ
Ποιότητα Ζωής

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης: Αστικό πάρκο για όλους στο ΝΙΕΝ

Χαιρετίζει τη νέα απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ για δημιουργία αστικού πάρκου, ανοικτού προς τους πολίτες, στον χώρο του ΝΙΕΝ (Νοσηλευτικό Ίδρυμα Εμπορικού Ναυτικού ή Νοσηλευτικό Ίδρυμα Εργατών Θαλάσσης) η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης.

Αναμένοντας την έγκριση της απόφασης αυτής από το υπουργείο Εργασίας, και απευθυνόμενη προς τους πολίτες του Δήμου, η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης επισημαίνει τα εξής:

Το πευκόφυτο ακίνητο του ΝΙΕΘ στα Μελίσσια: Αστικό πάρκο για όλους τους πολίτες

Φίλες και φίλοι

Οι αγώνες και οι παρεμβάσεις μας είχαν νικηφόρο αποτέλεσμα!

Η ηγεσία του ΕΦΚΑ και του υπουργείου Εργασίας αντιλήφθηκαν την ανάγκη και ανταποκρίθηκαν στο πολύχρονο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για τη λειτουργική ένταξη της πευκόφυτης έκτασης των 110 στρεμμάτων στον οικιστικό ιστό της πόλης και τη δημιουργία αστικού πάρκου, πρασίνου προσβάσιμου στους πολίτες 365 μέρες τον χρόνο!!!

Η άρνηση του υπουργείου Εργασίας να εγκρίνει την άστοχη πρόταση του δημάρχου Πεντέλης προς τον ΕΦΚΑ για αποκλειστική χρήση του ακινήτου μόνο για τη λειτουργία λαϊκής αγοράς κάθε Σάββατο, έφερε πάλι στο προσκήνιο τη διαχρονική διεκδίκηση της ΟΜ Πεντέλης και των πολιτών του Δήμου μας.

Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης, με το δελτίο Τύπου στις 6/6/2018, είχε εκφράσει τη θέση της για άλλη μια φορά για συνολική αξιοποίηση και αναβάθμιση του χώρου του ΝΙΕΘ και απόδοση για χρήση στους κατοίκους του Δήμου.

Ανάλογη πρόταση, δηλαδή τη δημιουργία Αστικού Πάρκου πρασίνου και την πολύχρονη παραχώρηση στον Δήμο Πεντέλης για χρήση όλων των πολιτών, κατέθεσε στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, κ. Α. Νεφελούδη και την υπουργό Εργασίας, κ. Έ. Αχτσιόγλου, η δημοτική παράταξη Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή.

Με πρωτοβουλία και αίτημα της δημοτικής παράταξης, πραγματοποιήθηκε στις 29/1/2019 ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας, στην οποία συμμετείχαν, ο επικεφαλής της Αντώνης Φειδοπιάστης και μέλη της παράταξης Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή και συμφωνήθηκαν τόσο η πρόταση όσο και η διαδικασία υλοποίησής της.

Κατόπιν αυτού ο Δήμος εξαναγκάστηκε να κάνει νέο αίτημα αναθεωρημένο πλέον ως προς το σκοπό και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ στις 8/5/2019, ενέκρινε την παραχώρηση της έκτασης – έναντι εργασιών – στο Δήμο Πεντέλης για χρήση αστικού πάρκου, για περίπατο και πολιτιστικές εκδηλώσεις, για 9 χρόνια + 3 χρόνια παράταση και καθορίστηκαν οι εκατέρωθεν υποχρεώσεις.

Φίλες και φίλοι,

Χαιρετίζουμε τη νέα απόφαση του Δ.Σ. του ΕΦΚΑ και αναμένουμε την έγκρισή της από την υπουργό Εργασίας.

Είναι μια καλή είδηση για όλους!

Είναι μια νίκη για τους κατοίκους του Δήμου Πεντέλης μετά από τόσα χρόνια αδράνειας και αδιαφορίας για το ζήτημα αυτό από τις προηγούμενες κυβερνήσεις!

Είναι σταθερή προτεραιότητα για την Αριστερά οι πρωτοβουλίες αναβάθμισης και ανάδειξης του περιβάλλοντος της περιοχής και η παροχή πρόσβασης όλων των συμπολιτών σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet