“Οφείλετε εξηγήσεις στους Πεντελιώτες κ. δήμαρχε!”
Ποιότητα Ζωής

“Οφείλετε εξηγήσεις στους Πεντελιώτες κ. δήμαρχε!”

Επιστολή με την οποία ουσιαστικά απαντά στο δελτίο Τύπου του Δήμου Πεντέλης για τη διαχείριση του  θέματος που προέκυψε με τον λόφο Κουφού στην Πεντέλη (Παρέμβαση δημάρχου για το Αστεροσκοπείο) εξέδωσε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Λάζος. Σε αυτήν καταγγέλλει τον δήμαρχο Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη ότι επιχειρεί με “φωτοβολίδες να ξεγελάσει τους Πεντελιώτες” και του θέτει ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση της περιουσίας του Δήμου στη συγκεκριμένη περιοχή. Ακολουθεί η επιστολή του συμβούλου:

Αυτή δεν είναι η δέουσα απάντηση κ. Στεργίου, ενός Δημάρχου που προστατεύει το Περιβάλλον και τα συμφέροντα της Πόλης του. Αυτή κ. Στεργίου είναι μιά απάντηση “5 φωτοβολίδων” και στο υπ΄ αριθμόν 6 “μιάς ευχής”!!! Είναι η απάντηση ενός πανικόβλητου που “έχει τη φωλιά του λερωμένη”!!!

Σας θυμίζω κ. Στεργίου την υπέροχη και αντάξια ενός “πρώτου πολίτη” επιστολή σας, των 10 σημείων-παραγράφων, που ως Κοινοτάρχης της τότε Κοινότητας Πεντέλης έχετε υπογράψει με θέμα: “Άδεια Οικοδομής Αστεροσκοπείου Πεντέλης” (Σχετ.: Φ. 23/β Αρ. Πρωτ. 3120/4 Αυγούστου 1999/Κοινότητα Πεντέλης). Ήταν τότε που ακόμα δεν είχατε ή δεν σας είχαν ανοίξει τα μάτια…

Και για να εξηγούμε κ. Στεργίου: Στην παράγραφο 3 της επιστολής σας αναγράφεται αυτούσια, “3. Το κεντρικό τμήμα της πεπλατυσμένης κορυφής του λόφου – “Κουφό-Σκαπέτι”- εκτάσεως σαράντα με πενήντα (40-50) στρέμματα, περίπου, αποτελεί ιδιοκτησίες της Κοινότητας Πεντέλης σε έκταση δέκα οκτώ (18) στρεμμάτων, περίπου, και του Αστεροσκοπείου Αθηνών σε έκταση είκοσι ένα (21) στρεμμάτων, περίπου”,  ενώ στην παράγραφο 4 αναγράφεται αυτούσια: “4. Η τελευταία καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου 1998 κατάντησε τον κατάφυτο λόφο του ”Κουφού-Σκαπέτι” ένα καμένο σεληνιακό τοπίο, ιδίως στο παραπάνω όπως παρ. 3 τμήμα του”.

Τέλος στην παράγραφο 7 αναγράφεται: “7. Προ αυτής της καταστάσεως το Κοινοτικό μας Συμβούλιο συνήλθε και εξέδωσε την υπ’ αρ. 261/1999 απόφασή του με την οποία…” κι ακολουθούν 3 υποπαράγραφοι με προτάσεις και δεσμεύσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, η “α” με 4 σημεία, η “β” με 4 σημεία και η “γ”.

Μετά από 15 χρόνια ΤΙΠΟΤΕ απ΄ όλα, ούτε καν μια υποπαράγραφος ή ένα σημείο από όσα αναφέρει στην επιστολή του δεν έχει υλοποιήσει ο κ. Στεργίου, είτε ως Κοινοτάρχης είτε ως Δήμαρχος Πεντέλης!!!

Και τώρα δύο ευθείες ερώτησεις πρός τον Δήμαρχο Πεντέλης κ. Στεργίου:

1η. Κύριε Δήμαρχε της Πεντέλης έχετε δηλώσει στο Κτηματολόγιο ως περιουσία του Δήμου Πεντέλης τα 18 περίπου στρέμματα, ναι ή ΟΧΙ;;;

και 2η. “Μήπως ”σας πρόφτασε!!!” κ. Δήμαρχε κι’ αυτά τα 18 στρέμματα του λόφου “Κουφού-Σκαπέτι” να τα δηλώσει ως δικά της η Μονή Πεντέλης, NAI ή όχι;;; Τις απαντήσεις αυτές υποχρεούστε και πρέπει να τις δώσετε κ. Στεργίου στους Δημότες της Πεντέλης και αφήστε κατά μέρος τις προεκλογικές σας φωτοβολίδες-ανακοινώσεις-ευχολόγια!!!

Λεωνίδας Λάζος

Ανεξάρτητος Δ.Σ Πεντέλης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet