ΟΧΙ κατοίκων στην ανέγερση κτηρίου στον Λόφο Κουφού
Ποιότητα Ζωής

ΟΧΙ κατοίκων στην ανέγερση κτηρίου στον Λόφο Κουφού

Επιστολή διαμαρτυρίας για την ανέγερση, από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, κτηριακού συγκροτήματος στη κορυφή του λόφου Κουφού, στην Πεντέλη, απέστειλαν κάτοικοι της περιοχής, ζητώντας παράλληλα την παρέμβαση των δημοτικών παρατάξεων. Ακολουθεί η επιστολή των κατοίκων:

Εμείς, οι υπογράφοντες πολίτες, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για την ανέγερση του νέου κτιριακού συγκροτήματος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών στην κορυφή του λόφου Κουφού της Πεντέλης, συνολικής επιφάνειας 2.510,97 τ.μ., που θα αποτελείται από τέσσερα επίπεδα, για να στεγαστεί σε αυτό το σύνολο του διοικητικού και επιστημονικού προσωπικού του, κατόπιν απόφασης του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρού.

Καθιστούμε σαφές εκ των προτέρων ότι δεν εναντιωνόμαστε στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Φρονούμε, ωστόσο, ότι οι αιρετοί του α΄ και β΄ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ζητούν από μας σήμερα την ψήφο μας, όφειλαν πριν προχωρήσουν στις όποιες αποφάσεις τους, ερήμην της τοπικής κοινωνίας, για την εγκατάσταση ενός έργου αρχικού προϋπολογισμού 5,7 εκατ. ευρώ να σεβαστούν:

  • Το ειδικό καθεστώς προστασίας του Πεντελικού ως ιδιαίτερου φυσικού κάλλους (Π.Δ. από 26-8-1988, όπως τροποποιήθηκε με το από 25-4-1989 όμοιο).
  • Τον δασικό χαρακτήρα της έκτασης Αστεροσκοπείου και το ανάγλυφο της περιοχής.
  • Τον θεσμοποιημένο χαρακτηρισμό του γειτνιάζοντος οικιστικού ιστού ως αμιγούς κατοικίας.
  • Τις οικοδομικές προδιαγραφές, την εφαρμογή των οποίων έχουν την ευθύνη τήρησης για κάθε κτίσμα της περιοχής
  • Την ακτινοβολία που δημιουργείται από την εγκατάσταση πολυάριθμου μηχανολογικού εξοπλισμού και τις επιπτώσεις της στην υγεία των ανθρώπων.
  • Τις αντοχές του οδικού δικτύου που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο καθημερινό κυκλοφοριακό φόρτο που συνεπάγεται η μετακίνηση σημαντικού αριθμού ανθρώπων (προσωπικού, συνέδρων, επισκεπτών κ.λπ.) και τις επιπτώσεις της στη μείζονα περιοχή.

Τους ΚΑΛΟΥΜΕ, έστω την ύστατη στιγμή, να σταματήσουν τη πρόοδο των εργασιών και να αναζητήσουν χώρο που να προσφέρεται πραγματικά για την ανέγερση ενός τέτοιου συγκροτήματος. Αναμένομε επίσης από όλους τους υποψηφίους όλων των συνδυασμών να λάβουν θέση για το θέμα τώρα, δημόσια και καθαρά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet