Πεντέλη Εν Δράσει: «Κινδυνεύει σχολικός χώρος λόγω αδράνειας Στεργίου»
Ποιότητα Ζωής

Πεντέλη Εν Δράσει: «Κινδυνεύει σχολικός χώρος λόγω αδράνειας Στεργίου»

Για «αδράνεια και ολιγωρία» του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη κάνει λόγο η δημοτική παράταξη Πεντέλη Εν Δράσει σχετικά με το Ο.Τ. 196, που είχε γνωμοδοτηθεί ως χώρος σχολείου.

Η παράταξη ανακοινώνει ότι «θα αγωνισθεί και θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ώστε το συγκεκριμένο ακίνητο να περιέλθει στον Δήμο και να χρησιμοποιηθεί για τον σκοπό που έχει δεσμευθεί».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Η αδράνεια και η ολιγωρία του δημάρχου Πεντέλης οδηγεί σε απώλεια σχολικού χώρου στα Μελίσσια

Τη στιγμή που ο κ. Στεργίου εγκαινιάζει νέους σχολικούς χώρους στο πιο απομακρυσμένο σημείο του Δήμου, η ολιγωρία που επέδειξε η διοίκηση του, είχε σαν αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χαθεί χώρος που ήταν δεσμευμένος για χρόνια για τις ανάγκες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων.

Ο συγκεκριμένος χώρος έχει χαρακτηριστεί ως χώρος σχολείου εδώ και πολλά χρόνια, η διοίκηση όμως του Δήμου από το 2011 αδράνησε επιδεικτικά και δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια ώστε το συγκεκριμένο ακίνητο να απαλλοτριωθεί.

Παρά τις συντονισμένες ενέργειες της αντιπολίτευσης που οδήγησαν τον Ιούλιο του 2013 το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) να γνωμοδοτήσει υπέρ της διατήρησης του συγκεκριμένου χώρου ως χώρου σχολείου (ΦΕΚ 403ΑΑΠ την 14/11/2013) η αδράνεια της διοίκησης του κ. Στεργίου συνεχίστηκε.

Έτσι το ΣΥΠΟΘΑ σε συνεδρίαση του στις 25/09/2014 γνωμοδότησε υπέρ της άρσης της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης σε τμήμα του Ο.Τ. 196.

Όπως αναφέρει το πρακτικό της συνεδρίασης του ΣΥΠΟΘΑ, ο Δήμος Πεντέλης αδράνησε επί έξι μήνες μετά την απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής στις 14/11/2013 και δεν προέβη σε καμία ενέργεια για την εφαρμογή του σχεδίου και την αποζημίωση των εν λόγο ακινήτων.

Ευθύνες βέβαια έχουν και όλες οι πρώην διοικήσεις του Δήμου Μελισσίων μιας και ο συγκεκριμένος χώρος έχει δεσμευθεί από τη δεκαετία του ΄80 και δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια.

Η Πεντέλη Εν Δράσει θα αγωνισθεί με όλες τις δυνάμεις της και θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ώστε το συγκεκριμένο ακίνητο να περιέλθει στον Δήμο και να χρησιμοποιηθεί για τον σκοπό που έχει δεσμευθεί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet