Πρώτη συνάντηση του συλλόγου «Η Πεντέλη μας» με τη δήμαρχο Δ. Κεχαγιά
Κοινωνία

Πρώτη συνάντηση του συλλόγου «Η Πεντέλη μας» με τη δήμαρχο Δ. Κεχαγιά

Συνάντηση γνωριμίας με τη δήμαρχο Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες αντιπροσωπεία μελών της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του περιβαλλοντικού συλλόγου «Η Πεντέλη μας».

Η αντιπροσωπεία ανέπτυξε στη δήμαρχο τους καταστατικούς σκοπούς του συλλόγου, ενώ παρουσίασε συνοπτικά τις απόψεις του για:

  • Την προστασία, ανάπτυξη του φυσικού περιβάλλοντος και ανάδειξη του πολιτιστικού φορτίου του Πεντελικού βουνού.
  • Θέματα αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής στην πόλη.
  • Τη συμβολή του συλλόγου σε φιλο-περιβαλλοντικές δράσεις και την καλλιέργεια υπεύθυνης καταναλωτικής συνείδησης και υγιεινής διαβίωσης των κατοίκων.

Στη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος για μια σειρά θέματα, με τους εκπροσώπους του συλλόγου να διαβεβαιώνουν τη δήμαρχο ότι θα επανέλθουν επί των θεμάτων και θα ζητήσουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου λεπτομερή στοιχεία, προκειμένου να διαμορφώσουν τεκμηριωμένες προτάσεις επίλυσης αυτών.

Η κ. Κεχαγιά ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για την εξέλιξη  σειράς θεμάτων που ήταν σε εκκρεμότητα ή πολυετή ακινησία, τονίζοντας συγκεκριμένα ότι:

  • Θα ολοκληρωθεί η πολεοδομική μελέτη των 3ης και 4ης γειτονιών των Μελισσίων, με την επίλυση της διαφοράς με τον Δήμο Κηφισιάς για το μεταξύ αυτών διοικητικό όριο.
  • Για την Πολεοδομική Μελέτη της 25ης Μαρτίου στη Ν. Πεντέλη, έγινε ανασύσταση των σχεδίων που εφέροντο ως απωλεσθέντα κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο. Η ανασύσταση έγινε από το ηλεκτρονικό αρχείο του τεχνικού γραφείου του τοπογράφου μηχ/κού Κώστα Αναγνωστόπουλου, κατοίκου Ν. Πεντέλης, που ήταν ανάδοχος της πολεοδομικής μελέτης. Να σημειωθεί ότι είχε ανατεθεί από τον τότε δήμαρχο Ν. Πεντέλης Κώστα Κοσοβίτσα το 2006, είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία και παρέμεινε από την προηγούμενη διοίκηση περίπου 10 χρόνια σε αργία! Στον χώρο αυτό προβλέπεται η ανέγερση Νηπιαγωγείου και Παιδικού σταθμού συνολικής επιφανείας 900τ.μ., που σήμερα μπορεί να λειτουργούσαν!                             

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου, ο Δήμος υποστήριξε ότι:

  • Για τους υπό απαλλοτρίωση κοινόχρηστους χώρους αναζητεί στο Εθνικό Κτηματολόγιο στοιχεία για το ιδιοκτησιακό και οι σχετικές πρωτοβουλίες μετατίθενται για το επόμενο έτος.
  • Για τον Προφήτη Ηλία της Ν. Πεντέλης ότι πρόκειται για δασική έκταση, εκτός σχεδίου και σε αυτή τη βάση θα εξετασθεί η διαμόρφωση και η δασοκομική διαχείριση.
  • Για το ΣΒΑΚ προγραμματίζεται ανοιχτή συγκέντρωση διαβούλευσης.

Ο σύλλογος διαβεβαίωσε τη δήμαρχο ότι θα βοηθήσει για την καλή εξέλιξη των θεμάτων του Δήμου, που συμβαδίζουν με τους σκοπούς και τις απόψεις του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet