Στον Δήμο Πεντέλης ούτε τα δημοτικά οχήματα σέβονται τα ΑμεΑ!
Ποιότητα Ζωής

Στον Δήμο Πεντέλης ούτε τα δημοτικά οχήματα σέβονται τα ΑμεΑ!

Πριν από λίγες ώρες, η δημοτική παράταξη Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή έδωσαν στη δημοσιότητα ενημερωτικό «σποτάκι» σχετικά με τη μετακίνηση των ΑμεΑ στον Δήμο Πεντέλης. Το «σποτάκι» έχει πρωταγωνιστή έναν τυφλό πολίτη, ο οποίος προσπαθεί να διασχίσει έναν κεντρικό δρόμο στη Δημοτική Ενότητα Μελισσίων. Και κάπου εδώ υπάρχει «είδηση».

Ο τυφλός πολίτης αναγκάζεται να κατέβει στο οδόστρωμα επί της Α. Παπανδρέου στα Μελίσσια προκειμένου να… παρακάμψει το δημοτικό όχημα του Δήμου Πεντέλης!

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που απομονώσαμε από το εν λόγω βιντεάκι, ο τυφλός πολίτης ενώ κατευθύνεται στη διάβαση πεζών στη συμβολή των οδών Α. Παπανδρέου και Π. Τσαλδάρη, προκειμένου να φθάσει στο φανάρι και να περάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο, βρίσκει μπροστά του ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο, που τον αναγκάζει να πατήσει και στον δρόμο, προκειμένου να περάσει από το σημείο!

«Πού είναι η είδηση;», θα αναρωτηθείτε. Σε πάρα πολλούς δήμους συμβαίνει αυτό, αφού η οδηγική συμπεριφορά μας δεν είναι και η καλύτερη. Ωστόσο, όταν αυτό συμβαίνει από υπαλλήλους ενός δήμου, τότε υπάρχει ένα πρόβλημα. Γιατί το όχημα που φράζει τον δρόμο στον δημότη – ΑμεΑ είναι του Δήμου Πεντέλης!

Το να μην λαμβάνει μέριμνα ένας Δήμος για τους δημότες του με κινητικά και άλλα προβλήματα είναι κάτι που θα κρίνουν οι ψηφοφόροι στις εκλογές. Αλλά το να φροντίζει ώστε να μην προξενεί στα άτομα αυτά και πρόσθετα προβλήματα, είναι υποχρέωσή του…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet