Συμπολιτεία: «Αποψίλωση του Δήμου από χώρους πρασίνου από τον Στεργίου»
Ποιότητα Ζωής

Συμπολιτεία: «Αποψίλωση του Δήμου από χώρους πρασίνου από τον Στεργίου»

Ότι συνεχίζει «στον ρυθμό αποψίλωσης του Δήμου από τους ελεύθερους χώρους πρασίνου» κατηγορεί τη διοίκηση Στεργίου η παράταξη Συμπολιτεία, έπειτα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αποχαρακτηρισμό από χώρο πρασίνου του Ο.Τ. 74 στη Νέα Πεντέλη (βλέπε δημοσίευμα Η «ατζέντα» των κοινόχρηστων χώρων και πάλι στο Δ.Σ. Πεντέλης).

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015 η Συμπολιτεία πρότεινε τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής ειδικών που θα μελετήσει τρόπους απόκτησης όλων των απαραίτητων για τον Δήμο ελεύθερων χώρων, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση.

Άλλα 15 στρέμματα προστίθενται στο παζλ των χαμένων ελεύθερων χώρων του Δήμου μας
Η διοίκηση Στεργίου προχωρά στον αποχαρακτηρισμό του κοινόχρηστου χώρου άλσους στο Ο.Τ. 74 στη Νέα Πεντέλη
Πρόταση της Συμπολιτείας για σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής ειδικών που θα μελετήσει τρόπους απόκτησης όλων των απαραίτητων για τον Δήμο ελεύθερων χώρων

Μετά την αποδέσμευση 81 στρεμμάτων κοινόχρηστων, κοινωφελών, χώρων πρασίνου και χώρων στάθμευσης που έκανε η διοίκηση Στεργίου στα Μελίσσια, έρχονται να προστεθούν άλλα 15 στρέμματα κοινόχρηστου χώρου – πάρκου στη Νέα Πεντέλη, που η διοίκηση Στεργίου προωθεί τον αποχαρακτηρισμό τους και την οικοπεδοποίηση τους.

Με ένα Δημοτικό Συμβούλιο παρωδία, που συγκλήθηκε αιφνιδιαστικά χθες 7/1/2015, ΜΟΝΟ για να καλύψει τον κ. Στεργίου να στείλει αίτημα στο ΥΠΕΚΑ ώστε αυτό να βεβαιώσει την άρση απαλλοτρίωσης του Ο.Τ. 74 στη Νέα Πεντέλη (25ης Μαρτίου-Ηροδότου-Σαλαμίνος), η διοίκηση Στεργίου συνεχίζει στον ρυθμό αποψίλωσης του Δήμου από τους ελεύθερους χώρους πρασίνου.

Η προχειρότητα και η ακατανόητη βιασύνη της διοίκησης να προχωρήσουν σε μια απόφαση ήταν φανερή καθ΄ όλη τη διάρκεια του μονοθεματικού Συμβουλίου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η άγνοια της διοίκησης για την πραγματική έκταση του χώρου.

Με δύο απλές ερωτήσεις ο Μανώλης Γραφάκος αποδόμησε πλήρως τη διοίκηση, η οποία παραδέχθηκε ότι φέρνει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρά το ότι γνωρίζει ότι δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα.

Το χειρότερο όμως όλων είναι η πολιτική βούληση της σημερινής δημοτικής αρχής για τον αποχαρακτηρισμό του χώρου. Εκεί που οι προηγούμενες διοικήσεις της Νέας Πεντέλης από το 1956, προστάτευσαν τον συγκεκριμένο χώρο, η σημερινή αρχή του Δήμου επιχειρεί τον αποχαρακτηρισμό του και την οικοδόμησή του.

Με τοποθέτησή του, στο Δ.Σ., ο επικεφαλής της Συμπολιτείας Μανώλης Γραφάκος έκανε σαφές ότι δεν είναι στις αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου να πάρει μια τέτοια απόφαση, προτείνοντας στον δήμαρχο τη δημιουργία μιας διαπαραταξιακής επιτροπής που θα ασχοληθεί με θέματα πολεοδομίας και ελεύθερων χώρων και θα ερευνήσει τρόπους απόκτησης αυτών.

Σημειώνουμε για μια ακόμα φορά ότι η Συμπολιτεία με τις νομικές και διοικητικές της παρεμβάσεις θα μπει εμπόδιο στα σχέδια του κ. Στεργίου να αποχαρακτηρίσει ελεύθερους και κοινόχρηστους χώρους του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet