Συμπολιτεία: Κίνδυνος ακύρωσης της απαλλοτρίωσης του Δάσους Παπαδημητρίου
Ποιότητα Ζωής

Συμπολιτεία: Κίνδυνος ακύρωσης της απαλλοτρίωσης του Δάσους Παπαδημητρίου

Για κίνδυνο ακύρωσης της απαλλοτρίωσης του Δάσους Παπαδημητρίου στα Μελίσσια κάνει λόγο η παράταξη Συμπολιτεία, με ευθύνη, όπως τονίζει η παράταξη, του δημάρχου Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου.

Η παράταξη απέστειλε στον δήμαρχο αίτημα ώστε να της παρασχεθεί ενημέρωση για τις ενέργειες της διοίκησης Στεργίου για το ζήτημα του δάσους Παπαδημητρίου.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη, με επικεφαλής και υποψήφια δήμαρχο Πεντέλης τη Δήμητρα Κεχαγιά, επισημαίνει τα εξής:

Κίνδυνος ακύρωσης της απαλλοτρίωσης του Δάσους Παπαδημητρίου, με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης Στεργίου! Ανικανότητα, ή σκόπιμη αδράνεια;
Ερώτηση της Συμπολιτείας για παροχή στοιχείων σχετικά με την εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος προστασίας του

Επίσημη ενημέρωση από τη δημοτική Αρχή, σχετικά με τις ενέργειες που έχει κάνει για την εφαρμογή του διατάγματος προστασίας του Δάσους του Νοσοκομείου Παπαδημητρίου στα Μελίσσια ζητά η Συμπολιτεία με ερώτηση που απέστειλαν προς τον κ. Στεργίου οι δημοτικοί σύμβουλοι Νατάσα Κοσμοπούλου και Δήμητρα Κεχαγιά.

Για τη Συμπολιτεία το «Δάσος Νοσοκομείου Παπαδημητρίου στα Μελίσσια» αποτελεί μείζον ζήτημα και ένα από τα βασικότερα της πόλης, διότι απαιτείται άμεσα η εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος προστασίας της έκτασης, με το οποία  διασφαλίζεται και προστατεύεται ο χώρος.

Η Συμπολιτεία εξακολουθεί να εκφράζει ανησυχία για τη μελλοντική εξέλιξη της υπόθεσης, από την αδράνεια (ηθελημένη ή ακούσια) της δημοτικής αρχής του κ. Στεργίου.

Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής:

Μελίσσια 14/3/2019

Θέμα: Ακύρωση του Π.Δ. 11‐06‐2007 για τη δημιουργία άλσους στα Μελίσσια

Κύριε δήμαρχε, επανερχόμαστε στο γνωστό θέμα της απειλουμένης ακύρωσής του

Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον Δήμο να δημιουργήσει Άλσος 80 στρεμμάτων.

Όπως είναι γνωστό η κύρια δίκη έγινε στις 29‐01‐2019. Το αίτημα των ιδιοκτητών της έκτασης είναι η ακύρωση της απαλλοτρίωσης λόγω της άπρακτης παρέλευσης του εύλογου χρόνο, με ευθύνη του Δήμου Πεντέλης.

Όπως κατ΄ επανάληψη σας έχουμε προειδοποιήσει, από τον Απρίλιο 2018, οι πιθανότητες να γίνει δεκτό τέτοιο αίτημα των ιδιοκτητών είναι αρκετές. Σε κάθε περίπτωση, ο ταχύς σχεδιασμός των ενεργειών του Δήμου από διαπαραταξιακή επιτροπή είναι αναγκαίος, σήμερα παρά ποτέ, για πολλούς λόγους.

Λόγω της κρίσιμης φάσης πού βρίσκεται το θέμα και της μεγάλης σπουδαιότητας του για την πόλη, και προκειμένου να έχουμε την πλήρη εικόνα των ενεργειών, ζητάμε:

  1. Να μας γνωρίσετε αν ο συνήγορος του Δήμου ζήτησε αναβολή στην δίκη της 29‐01‐2019 και το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα.
  2. Να μας δώσετε αντίγραφα των προτάσεων του Δήμου.
  3. Να μας γνωρίσετε άλλες δικαστικές ενέργειες, σχετικές με το θέμα, πού είναι σε εξέλιξη.
  4. Να μας δοθούν όλα,τα σχετικά με το θέμα, έγγραφα (εισερχόμενα και εξερχόμενα) από τον Μάιο 2018 μέχρι σήμερα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet