Συμπολιτεία: Σε άθλια κατάσταση οι παιδικές χαρές του Δήμου
Ποιότητα Ζωής

Συμπολιτεία: Σε άθλια κατάσταση οι παιδικές χαρές του Δήμου

Για εικόνες “εγκατάλειψης” και “αδιαφορίας” σε ό,τι αφορά της παιδικές χαρές και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Πεντέλης κάνει λόγο η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Συμπολιτείας Δήμητρα Κεχαγιά και Νίκος Λίγκας θέτουν προς τη δημοτική Αρχή του δημάρχου Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη 5 ερωτήματα σχετικά με την πιστοποίηση και ασφάλεια των εν λόγω χώρων αναψυχής για παιδιά και παραθέτει φωτογραφικό υλικό που, όπως υποστηρίζουν, βεβαιώνουν την εικόνα εγκατάλειψής τους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Σε άθλια κατάσταση οι παιδικές χαρές του Δήμου

Παιδικές χαρές Πεντέλης (φωτό1)

Η εγκατάλειψη και αδιαφορία της δημοτικής Αρχής για τις παιδικές χαρές που λειτουργούν σε Μελίσσια, Νέα Πεντέλη και Πεντέλη έχει οδηγήσει τους χώρους που παίζουν τα παιδιά μας σε άθλια κατάσταση.

Επικίνδυνα όργανα με σοβαρές βλάβες, κατεστραμμένα φωτιστικά, σπασμένα γυαλιά, διαλυμένα κιγκλιδώματα, συνθέτουν την εικόνα των χώρων αναψυχής των παιδιών.

Με ερώτησή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της Συμπολιτείας Δήμητρα Κεχαγιά και Νίκος Λίγκας ζητούν από τον δήμαρχο να απαντήσει σε μια σειρά ερωτήσεων, που αφορούν την πιστοποίηση και ασφαλή λειτουργία των παιδικών χαρών.

Συγκεκριμένα ερωτάται ο δήμαρχος:

  1. Πόσες και ποιες παιδικές χαρές λειτουργούν σήμερα στον Δήμο ανά Δημοτική Κοινότητα;
  2. Πόσες και ποιες από αυτές πληρούν τις προδιαγραφές καταλληλότητας και ασφάλειας;
  3. Πόσες έχουν πιστοποιηθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία; Με ποια ή με ποιες αποφάσεις;
  4. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία πιστοποίησης όσων δεν έχουν ακόμη πιστοποιηθεί;
  5. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υλοποίηση των παρεμβάσεων στις τρεις παιδικές χαρές που έχουν ενταχθεί στη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου;

Παιδικές χαρές Πεντέλης (φωτό2)

Η Συμπολιτεία έκανε αυτοψία σε παιδικές χαρές του Δήμου και παραθέτει  φωτογραφικό υλικό, που καταδεικνύει την εγκατάλειψη τους.

Η ασφάλεια των παιδιών πρέπει να είναι πρωταρχική μέριμνα της δημοτικής Αρχής. Ο Δήμος οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες που θα κατοχυρώνουν συνθήκες ασφάλειας σε όλους τους χώρους που δραστηριοποιούνται και παίζουν τα παιδιά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet