Συνάντηση Δ. Στεργίου με Γ. Τσιρώνη για τους δασικούς χάρτες
Ποιότητα Ζωής

Συνάντηση Δ. Στεργίου με Γ. Τσιρώνη για τους δασικούς χάρτες

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ιωάννη Τσιρώνη, είχε σήμερα Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, σχετικά με θέματα που αφορούν στους υπό ανάρτηση δασικούς χάρτες της Πεντέλης και ειδικότερα στην εφαρμογή του Νόμου 4389/2016 (Νόμος Τσιρώνη) για τα πορτοκαλί, κίτρινα και ιώδη περιγράμματα στην εφαρμογή των δασικών χαρτών.

Ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, την άποψη ότι «ο Δήμος Πεντέλης έχει κάνει άριστη προεργασία στην εφαρμογή του νόμου, χαρτογραφώντας τους πορτοκαλί, τους κίτρινους και τους ιώδεις οικισμούς, δεσμεύτηκε δε ότι οι χάρτες στην Πεντέλη θα αναρτηθούν σε εφαρμογή του Νόμου 4389 και θα απαλλαγούν του δασικού τους χαρακτήρα οι πορτοκαλί και κίτρινες περιοχές, άμεσα ως ο νόμος ορίζει και θα παραπεμφθούν τα ιώδη κτίσματα, όπως αυτά προτείνονται από τον Δήμο, στην πενταμελή επιτροπή που ο νόμος προβλέπει για γνωμοδότηση».

Για το θέμα των δασικών χαρτών ο δήμαρχος Πεντέλης θα δώσει αύριο, Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό, από την κεντρική πλατεία της Αγ. Τριάδας Πεντέλης και καλεί τους πολίτες να παρευρεθούν στο σημείο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet