Το Σωματείο Πεντέλη 2.0 Social Polis μας ξεναγεί στο Πεντελικό
Ποιότητα Ζωής

Το Σωματείο Πεντέλη 2.0 Social Polis μας ξεναγεί στο Πεντελικό

Πεζοπορία και ξενάγηση στο Πεντελικό όρος διοργανώνει το Σωματείο Εθελοντών Πολιτών Πεντέλη 2.0 Social Polis την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015, στις 8:00 π.μ., με αφετηρία τον νεόκτιστο οικισμό Ραπεντώσα και τερματισμό στο παλαιό λατομείο «Αλούλα» Διονύσου.

Η δράση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπλαση του πεντελικού (ΣΠΑΠ) και είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Διονύσου.

Άγιος Νικήτας - Πεντέλη

Η διαδρομή (μήκους 2,73 χιλιομέτρων) κινείται σε ένα καταπράσινο τοπίο σε έδαφος με μικρή κλίση και δίχως μεγάλη υψομετρική διαφορά. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας, θα γίνουν τέσσερις στάσεις για ξεκούραση και προκειμένου να απολαύσουν οι συμμετέχοντες τη φύση καθώς και την όμορφη θέα προς την Αθήνα αλλά και τη θάλασσα.

  • Η πρώτη στάση είναι στο εκκλησάκι Προφήτης Ηλίας.
  • Η δεύτερη στάση στο εκκλησάκι Άγιος Νικήτας.
  • Η τρίτη στάση στο εκκλησάκι Άγιος Λουκάς Πεντέλης, όπου υπάρχει και πηγή με πόσιμο νερό.

Η ξενάγηση στα εκκλησάκια και την ιστορία τους θα γίνει από βυζαντινολόγους/μέλη της Εφορίας Αρχαιοτήτων.

Λατομείο «Αλούλα»

Η πεζοπορία θα καταλήξει στο Ανοιχτό Μουσείο Λατομικής Τέχνης και αναψυχής «Αλούλα». Εκεί, παλιοί λατόμοι αλλά και η γλύπτρια τοπίου και υπεύθυνη για τη μετατροπή του παλιού λατομείου σε ανοιχτό μουσείο Νέλλα Γκόλαντα θα κάνουν μια σύντομη παρουσίαση.

Οι συμμετέχοντες χρειάζεται να φέρουν ελαφρύ εξοπλισμό που αποτελείται από αθλητικά παπούτσια ή παπούτσια trekking και ελαφρύ συμβατικό ντύσιμο ανάλογο της εποχής, καθώς και να κουβαλούν μαζί τους και ένα μικρό σακίδιο με νερό ή και πρόχειρη τροφή.

Πεζοπορία και ξενάγηση στο ΠεντελικόΗ συγκεκριμένη διαδρομή είναι προσιτή σε όλους αρκεί να υπάρχει ένα καλό επίπεδο υγείας.

Εκκίνηση: 8:00 π.μ. τέρμα οδού Αμαδρυάδων.

Τερματισμός: Μουσείο Ανοιχτής Λατομικής Τέχνης «Αλούλα» και επιστροφή μέσω των οδών Μαγνησίας και Χλωρίδων στο σημείο εκκίνησης.

Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες μπορούν να καλούν στον αριθμό τηλεφώνου 6980 577618.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet