Το 2022 όλος ο Δήμος Πεντέλης θα έχει σύνδεση με το φυσικό αέριο
Πεντέλη

Το 2022 όλος ο Δήμος Πεντέλης θα έχει σύνδεση με το φυσικό αέριο

Οριστικοποιήθηκε και, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή, «προχωρά ταχύτερα από τον αρχικό προγραμματισμό» το πρόγραμμα επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου σε όλες τις περιοχές του Δήμου Πεντέλης.

Όπως σημειώνει η διοίκηση, η Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης συμπεριλαμβάνεται στον σχεδιασμό για το 2020 και εξ αυτού ο κεντρικός αγωγός του φυσικού αερίου θα φτάσει στην πλατεία Χαραυγής και στο ΠΙΚΠΑ και Παίδων Πεντέλης μέσα στο τρέχον έτος, ενώ στην πλατεία Αγίας Τριάδας και στο 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο θα φτάσει στις αρχές του 2021.

Μέσα στους επόμενους μήνες το δίκτυο του φυσικού αερίου θα φτάσει σε όλα τα δημοτικά κτήρια της Πεντέλης και συγκεκριμένα στο Κρυστάλλειο Δημοτικό Σχολείο, στο 1ο Νηπιαγωγείο, στο Ειδικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο – Λύκειο, ενώ στη Νέα Πεντέλη το δίκτυο θα φτάσει στο Γυμνάσιο – Λύκειο, στον παιδικό σταθμό και στο κλειστό γυμναστήριο. Το ίδιο ισχύει και για τα δημοτικά καταστήματα Πεντέλης και Νέας Πεντέλης, αλλά και για το 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων.

Με αυτόν τον τρόπο η δημοτική αρχή υπογραμμίζει ότι «ο Δήμος θα πάψει να καταναλώνει πετρέλαιο για τις ανάγκες των δημοτικών του κτηρίων και θα εξοικονομήσει χρήματα συμβάλλοντας συγχρόνως στη βελτίωση της περιβάλλοντος».

Στα Μελίσσια και στη Νέα Πεντέλη οι επεκτάσεις του δικτύου θα ολοκληρωθούν έως τα τέλη του 2021. Ενδεικτικά αναφέρονται για τα Μελίσσια η περιοχή της Αγίας Μαρίνας και οι κάθετοι δρόμοι πέριξ των Λεωφόρων Πεντέλης και Πηγής. Στη Νέα Πεντέλη η επέκταση θα καλύψει τόσο κεντρικά σημεία, όπως οι Λεωφόροι Πεντέλης και 25ης Μαρτίου, όσο και το σύνολο σχεδόν των καθέτων δρόμων, έως και πέριξ του Λόφου του Προφήτη Ηλία, ενώ η πλήρης κάλυψη της περιοχής της Πεντέλης προβλέπεται να ολοκληρωθεί το έτος 2022.

Η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε χαρούμενοι γιατί πετύχαμε δύο στόχους μας: Κατά πρώτον να γίνει πιο γρήγορα η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου και κατά δεύτερον να καλύψει σχεδόν όλη την πόλη μας, ταχύτερα από ότι είχε αρχικά σχεδιαστεί.

»Το φυσικό αέριο θα προσφέρει στους δημότες μας ποιοτικότερη, ασφαλέστερη και πιο οικονομική θέρμανση, αλλά και τεράστια οφέλη για το περιβάλλον, καθώς θα συντελέσει σημαντικά στη μείωση της ρύπανσης, μειώνοντας ταυτόχρονα το ενεργειακό αποτύπωμα του Δήμου μας. Παράλληλα θα εξοικονομήσουμε σημαντικούς πόρους προς όφελος του Δήμου, από τη μείωση του κόστους που θα προκύψει από την κατάργηση της χρήσης πετρελαίου θέρμανσης στις εγκαταστάσεις του».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet