Δήμος Πεντέλης: Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η αρχική δαπάνη ύψους 254.000 ευρώ για τη διαμόρφωση της πτέρυγας Μπόμπολα
Κοινωνία

Δήμος Πεντέλης: Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η αρχική δαπάνη ύψους 254.000 ευρώ για τη διαμόρφωση της πτέρυγας Μπόμπολα

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η διοίκηση της Δήμητρας Κεχαγιά τις διαδικασίες για τη διαμόρφωση του παραχωρηθέντος τμήματος της Πτέρυγας Μπόμπολα στα Μελίσσια, για τη δημιουργία του χώρου που θα φιλοξενήσει τέσσερις τάξεις νηπιαγωγείου, για τις ανάγκες της προσχολικής εκπαίδευσης στον Δήμο Πεντέλης, από το σχολικό έτος 2020-21.

Μετά την παραχώρηση του χώρου από το Δ.Σ. του ΕΦΚΑ, εντάχθηκε χθες Τετάρτη 12/8, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, κατόπιν εισήγησης του Δήμου Πεντέλης και του υπουργείου Παιδείας, η αρχική πίστωση των 254.000 ευρώ, για τις άμεσες κατασκευές που απαιτούνται για τη διαμόρφωση των αιθουσών του νηπιαγωγείου, αλλά και του περιβάλλοντος χώρου.

Με τα χρήματα αυτά θα υλοποιηθούν:

  1. Οι άμεσες προμήθειες και εργασίες που απαιτούνται, ώστε ο χώρος να είναι έτοιμος στις 7 Σεπτεμβρίου, για να φιλοξενήσει τους μικρούς μαθητές.
  2. Οι εργασίες βελτίωσης των κτηρίων που θα φιλοξενήσει το νηπιαγωγείο και του περιβάλλοντος χώρου, οι οποίες θα πραγματοποιούνται με βάση τον προγραμματισμό της δημοτικής αρχής, κατά το πρώτο χρονικό διάστημα της σχολικής χρονιάς.

Με αφορμή την ένταξη του Δήμου Πεντέλης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, η κ. Κεχαγιά δήλωσε:

«Είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό, ότι σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα από την ημέρα της παραχώρησης του χώρου στον Δήμο μας, επιλύθηκε και το ζήτημα της αρχικής χρηματοδότησης ύψους 254.000 ευρώ, για τη διαμόρφωση των αιθουσών, που θα στεγάσουν την προσχολική εκπαίδευση, στο παραχωρηθέν τμήμα της πτέρυγας Μπόμπολα, με την ένταξή της σχετικής δαπάνης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, γεγονός που δεν θα επιβαρύνει οικονομικά τον Δήμο Πεντέλης.

»Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την έναρξη εντατικών εργασιών, ώστε να καταφέρουμε ο χώρος να είναι έτοιμος το συντομότερο δυνατόν από πλευράς υποδομών και εξοπλισμού, δημιουργώντας ένα ιδανικό και υποδειγματικό περιβάλλον για τα μικρά παιδιά.

»Ευχαριστώ την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, για την πολύτιμη συνεργασία και βοήθεια. 

»Επίσης τις υπηρεσίες του Δήμου μας και τους συνεργάτες μου, που εκπόνησαν την εισήγηση μας, με τις εργασίες που απαιτείται να υλοποιηθούν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet