Δημοτική Συμμαχία: Το «Παίδων Πεντέλης» χρειάζεται τη βοήθειά μας – Ώρα ευθύνης και δράσης
Πεντέλη

Δημοτική Συμμαχία: Το «Παίδων Πεντέλης» χρειάζεται τη βοήθειά μας – Ώρα ευθύνης και δράσης

Τη Μεγάλη Δευτέρα κλιμάκιο του συνδυασμού Δημοτική Συμμαχία, με τον επικεφαλής της δημοτικής ομάδας Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου, και τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Τόλιο, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης», για να διαπιστώσει, όπως αναφέρει, «το μέγεθος των καταγγελιών του Σωματείου Εργαζομένων και των ιατρών του».

Στην ανακοίνωσή της με τίτλο «Το “Παίδων Πεντέλης” χρειάζεται τη βοήθειά μας. Ώρα ευθύνης και δράσης», η δημοτική παράταξη αναφέρει: «Συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο των εργαζομένων και το ιατρικό προσωπικό και ακούσαμε με έκπληξη για την συρρίκνωση των κλινικών που οδηγεί ουσιαστικά στην σταδιακή κατάργηση τριών κλινικών (ΩΡΛ, ορθοπεδική, οδοντιατρική). Ενημερωθήκαμε για την τεράστια δυσκολία που προκύπτει για τους χώρους των χειρουργείων και τους θαλάμους ανάνηψης των ασθενών χειρουργημένων παιδιών.

Θάλαμοι κλειστοί, θάλαμοι που έχουν μετατραπεί σε αποθήκες υλικών με αποτέλεσμα την στέρηση χώρων για την ευπρεπή νοσηλεία των παιδιών ήταν οι εικόνες που διαπιστώσαμε στην επίσκεψη μας στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Πεντέλης.

Το νοσοκομείο αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι έχει μπει στο στόχαστρο των υπευθύνων υγείας με σκοπό την συρρίκνωση του και σταδιακά την μετατροπή του σε δομή φιλοξενίας παιδιών. Άξιον απορίας αυτής της βιαστικής απόφασης είναι ότι σε απόσταση λιγότερων των διακοσίων μέτρων από το κτήριο του νοσοκομείου, υπάρχουν δύο κενά κτήρια, τα οποία έχουν παραχωρηθεί από το ΠΙΚΠΑ στο νοσοκομείο και τα οποία κάλλιστα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη φιλοξενία των παιδιών με εισαγγελική παραγγελία. Γίνεται φανερό πλέον ότι το νοσοκομείο “Παίδων Πεντέλης” όχι απλά έχει στοχοποιηθεί, αλλά οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη υποβάθμιση και απαξίωση.

Ο συνδυασμός μας προτίθεται άμεσα να ζητήσει έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να παρθούν αποφάσεις προάσπισης του νοσοκομείου. Θα προχωρήσουμε σε μια συνάντηση όλων των φορέων των όμορων περιοχών ώστε όλοι μαζί -όπως και πριν δύο μήνες- να αποτρέψουμε το σχέδιο άλωσης του δημόσιου Νοσοκομείου “Παίδων Πεντέλης” του μοναδικού στον Βόρειο Τομέα που εξυπηρετεί και χιλιάδες παιδιά των γειτονικών νομών. Σε αυτήν μας την προσπάθεια ζητάμε την συμπαράσταση όλων των κατοίκων των Μελισσίων, της Νέας Πεντέλης και της Πεντέλης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet