Δημοτικοί υπάλληλοι καθαρίζουν οικόπεδα ιδιωτών στη Νέα Πεντέλη

Δημοτικοί υπάλληλοι καθαρίζουν οικόπεδα ιδιωτών στη Νέα Πεντέλη
Φωτογραφία: Σωτήρης Φλίντρας/FB

Η χρονική προθεσμία για τον καθαρισμό οικοπέδων ιδιωτών, αλλα και δήμων, λόγω αντιπυρικής περιόδου, λήγει οσονούπω και όσοι δεν ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με σημαντικές κυρώσεις. Κάτι που φαίνεται άγχωσε συμπολίτη μας στη Νέα Πεντέλη, ο οποίος επιστράτευσε για τον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου της οικίας του δημοτικούς υπαλλήλους!

Αυτό, τουλάχιστον, αποκάλυψε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Πεντέλης (Συμπολιτεία) Σωτήρης Φλίντρας, με πρωινή ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο FB. Σύμφωνα με την ανάρτηση, υπάλληλοι του Δήμου, παρουσία του εντεταλμένου Γραφείου Δημότη στη Δ.Ε. Νέας Πεντέλης Εμμανουήλ Μιχελακάκη, καθάριζαν το πρωί της Πέμπτης 11/6 τον περιβάλλοντα χώρο ιδιωτικής οικίας.

Η ανάρτηση του Σ. Φλίντρα:

Σωτ. Φλίντρας: Απαράδεκτη τακτική από πλευράς Δήμου

Το «ΕΝ» επικοινώνησε με τον δημοτικό σύμβουλο Σωτήρη Φλίντρα προσπαθώντας να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες για το γεγονός. Όπως μας είπε, ήταν ο ίδιος, νωρίς το πρωί της Πέμπτης, που είδε τον κ. Μιχελακάκη και τους δύο υπαλλήλους να βρίκονται εντός του ιδιωτικού χώρου και να προχωρούν σε εργασίες καθαρισμού. Αμέσως ειδοποίησε τηλεφωνικώς τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Δημήτρη Τσούκλερη, ο οποίος έσπευσε στο σημείο, για να ενημερωθεί από τον κ. Φλίντρα ότι η επιλογή να καθαρίζουν εργαζόμενοι του Δήμου ιδιωτικό χώρο είναι απαράδεκτη, κάτι για το οποίο βέβαια δεν ευθύνονται οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, αλλά εκείνοι που τους δίνουν τις εντολές.

Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο, ο κ. Τσούκλερης, απευθυνόμενος στον κ. Μιχελακάκη, είπε ότι όλο αυτό που γίνεται είναι εκτός διαδικασίας, με τον τελευταίο να απαντά ότι «αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την ευθύνη».

Ρωτήσαμε τον κ. Φλίντρα εάν σκοπεύει να προχωρήσει σε κάποια καταγγελία για το γεγονός και μας απάντησε ότι ως οφείλει, ως δημοτικός σύμβουλος, θα φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας εξηγήσεις, προσθέτοντας: «Είναι αδιανόητο, ενώ στην πόλη μας υπάρχουν ακόμη τόσοι κοινόχρηστοι χώροι που είναι ακαθάριστοι, κάποιοι να αποσχολούν τους εργαζομένους μας για να εξυπηρετούν ιδιώτες. Κι όλα αυτά σε έναν Δήμο που ακόμη έχει νωπά “τραύματα” από την τελευταία πυρκαγιά. Τι να πει κανείς…».

Δημοφιλή άρθρα