Δ. Παπακωνσταντίνου: Πρωτοστατήσαμε ώστε να προχωρήσει άμεσα το ΓΠΣ στα Μελίσσια
Κοινωνία

Δ. Παπακωνσταντίνου: Πρωτοστατήσαμε ώστε να προχωρήσει άμεσα το ΓΠΣ στα Μελίσσια

«Η πόλη χρειάζεται σύγχρονο, ορθολογικό ολικό χωροταξικό σχεδιασμό, χωρίς εμμονές και αγκυλώσεις» υποστηρίζει ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας Δημοτική Συμμαχία και υποψήφιος δήμαρχος Πεντέλης Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, με αφορμή τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Μελισσίων.

Στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει:

«Πρωτοστατήσαμε στο Δ.Σ. της 30ής Νοεμβρίου να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία. Δεν απεμπολούμε το δικαίωμα να τοποθετηθούμε επί της ουσίας για κάθε μία από τις προτεινόμενες ρυθμίσεις όταν έρθει η ώρα τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης της 30ής Νοεμβρίου 2022, με ομόφωνη απόφασή του, στη διαμόρφωση της οποίας συμβάλαμε σημαντικά, έκανε ένα μεγάλο βήμα για την ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Μελισσίων, με την επικαιροποίηση του ήδη εγκεκριμένου από το 2015, που αφορούσε χρήσεις γης και συντελεστή δόμησης και την παραλαβή του πρώτου σταδίου της δεύτερης φάσης για τον καθορισμό κοινόχρηστων – κοινωφελών χώρων.

Μπαίνουμε έτσι στην τελική ευθεία για ολικό σχεδιασμό του ήδη εγκεκριμένου ΓΠΣ Μελισσίων, το οποίο, σε συνδυασμό με το νέο Τοπικό Χωρικό Σχέδιο του Δήμου Πεντέλης (Μελίσσια – Νέα Πεντέλη – Πεντέλη), που είναι στη διαδικασία σύνταξης από το ΤΕΕ, καθώς και με τις αναμενόμενες εντάξεις στο Σχέδιο Πόλης νέων περιοχών (3ης – 4ης γειτονιάς Μελισσίων, 25ης Μαρτίου Νέα Πεντέλης, Άγιος Δημήτριος και άλλες Πεντέλης) θα οδηγήσουν στη δημιουργία και λειτουργία μιας σύγχρονης πόλης όπως οι σημερινές πληθυσμιακές συνθήκες το απαιτούν.

Είναι πλέον η ώρα να βάλουμε τις βάσεις για τη λειτουργία ενός σύγχρονου λειτουργικού προαστίου, με νόμους και κανονισμούς, συνδυάζοντας το δημόσιο συμφέρον και τον σεβασμό της ατομικής ιδιοκτησίας με ορθολογικό τρόπο και μακριά από προσωπικές εμμονές, αγκυλώσεις και εμπάθειες για ένα ανθρώπινο τρόπο ζωής.  

Πρωτοστατήσαμε λοιπόν να γίνει το πρώτο διαδικαστικό βήμα για να καλυφθεί το χαμένο χρονικό έδαφος. Δεν απεμπολούμε όμως το δικαίωμα να τοποθετηθούμε επί της ουσίας για κάθε μία από τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, σε συνδυασμό με την υποβολή τυχόν ενστάσεων σε προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ.

Ο συνδυασμός μας, με όραμα για την πόλη και χρέος προς τις γενιές που έρχονται, θα συμβάλλει με τις γνώσεις, την αποτελεσματικότητα και την κοινωνική του ευαισθησία στη χάραξη του οδικού χάρτη που οδηγεί σε μια πόλη που θα έχει καθορισμένες χρήσεις γης, συντελεστή δόμησης και προβλεπόμενους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους για μια ποιοτική ζωή των πολιτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet