Η παράταξη Φειδοπιάστη «σπάει» και καταγγέλλει την προγραμματική συμφωνία με τη διοίκηση Κεχαγιά
Πολιτική

Η παράταξη Φειδοπιάστη «σπάει» και καταγγέλλει την προγραμματική συμφωνία με τη διοίκηση Κεχαγιά

Προβαίνοντας σε καταγγελίες για μη τήρηση των συμφωνηθέντων του καλοκαιριού, η παράταξη Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή, με επικεφαλής τον κ. Αντώνη Φειδοπιάστη, ανακοινώνει ότι η προγραμματική συμφωνία με τη δημοτική παράταξη της δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά, Συμπολιτεία, «δεν υφίσταται πλέον».

Στη σχετική ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, η παράταξη του κ. Φειδοπιάστη αναφέρεται ενδεικτικά στη διάλυση των δύο Νομικών Προσώπων του Δήμου Πεντέλης, στη στάση της δημάρχου στο θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού, στον τρόπο που έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο και ψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020, αλλά και στη «συνεργασία» της παράταξης Συμπολιτεία με τους δύο συμβούλους που ανεξαρτητοποιήθηκαν από τον συνδυασμό Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της παράταξης:

ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ – ΝΕΑ ΑΡΧΗ: Υπηρετούμε την πολιτική ουσία και όχι προσωπικές στρατηγικές

Η προγραμματική συμφωνία του καλοκαιριού με τη διοίκηση Κεχαγιά αποτελεί παρελθόν με δική της ευθύνη…

Τώρα που ο απόηχος των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών έχει σβήσει και η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Πεντέλης έδωσε τα πρώτα δείγματα της γραφής της, είναι καιρός να βάλουμε κάποια πολιτικά πράγματα στη θέση τους…

Η δημοτική παράταξη NEOI ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΕΑ ΑΡΧΗ, με επικεφαλής τον Αντώνη Φειδοπιάστη, στήριξε τη δεύτερη Κυριακή την εκλογή της κ. Δήμητρας Κεχαγιά, επικεφαλής του συνδυασμού ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, ανακοινώνοντας παράλληλα τη δημιουργία στρατηγικής συμμαχίας. Κριτήριό μας ήταν η συμφωνία μας σε συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις, η οποία θεωρήσαμε ότι θα διασφάλιζε τη δημοκρατική λειτουργία της διοίκησης και την όσο το δυνατόν περισσότερο αναλογική εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων στα όργανα διοίκησης.

Σήμερα όμως, πέντε περίπου μήνες μετά, έχουμε οδηγηθεί σε πλήρη αμφισβήτηση ακόμη και αυτών των αρχικών προθέσεων της δημάρχου για ειλικρινή συνεργασία. Οι συνεχείς υπαναχωρήσεις της από τα αρχικά συμφωνηθέντα, ήδη πριν την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου, αλλά και οι ακριβώς σε αντίθετη κατεύθυνση επιλογές της στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, που φρόντισε να τα καταργήσει δημιουργώντας τεράστιο λειτουργικό πρόβλημα, δεν μας αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες.

Ακόμη περισσότερο, η στάση της στο αξιακό για μας θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού, την οποία και καταγγέλλουμε ως προσχηματική, αν όχι ξεκάθαρα ξενοφοβική, κατέδειξε ότι κινούμαστε με τελείως διαφορετική λογική απέναντι σε θεμελιακής σημασίας ζητήματα και πλέον δεν μας συνδέει τίποτε με εκείνη την αρχική δήλωση προθέσεων.

Η ανεξαρτητοποίηση των δυο εκλεγμένων με την παράταξή μας δημοτικών συμβούλων, υλοποιώντας προσωπικές στρατηγικές και η συνεργασία της παράταξης της δημάρχου μαζί τους, την ίδια χρονική στιγμή που υποτίθεται ότι ίσχυε η συνεργασία μας, είναι προάγγελος λειτουργίας της νέας δημοτικής αρχής χωρίς αξίες, αρχές και περιεχόμενο.

Κάτι που φάνηκε και στη χθεσινή (11/12) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου η συνδιοίκηση Κεχαγιά-Παλαιοδήμου πέρασαν -με ψήφους 16 κατά και 14 υπέρ… ελέω του «αντι-Κλεισθένη»- το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το έτος 2019, χωρίς να υπάρξει καμία προηγούμενη διαβούλευση με τις λοιπές δημοτικές παρατάξεις. Και πώς να υπήρχε, δηλαδή, αφού το συγκεκριμένο Τεχνικό Πρόγραμμα, πλην των άλλων, βρίθει από μελέτες και έργα που κινούνται στο… όριο της απευθείας ανάθεσης!

Ήδη και το σύνολο της αντιπολίτευσης έχει καταγγείλει τη στάση αυτή και όχι μόνο η παράταξη μας.

Με βάση τα παραπάνω, η στρατηγική-προγραμματική συμμαχία που είχε πριν το καλοκαίρι ανακοινωθεί, δεν υφίσταται πλέον.

Στους συνδημότες μας, που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε ενεργοί, εντός κι εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, υπηρετώντας την πολιτική ουσία της απλής αναλογικής. Σε ό,τι αφορά τις εισηγήσεις της διοίκησης Κεχαγιά στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα στηρίζουμε ή θα καταψηφίζουμε με κριτήριο τις διακηρυγμένες θέσεις της παράταξής μας και τον αξιακό μας κώδικα, υπηρετώντας με συνέπεια το δημόσιο συμφέρον, όπως οφείλουμε και όπως κάναμε πάντα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet